4 gedachten aan “Transport Rijwielen fabriek en transportfietsen van slagerij, Haarlem 1918”

 1. De etalage van deze “Transport Rijwielenfabriek” is van de firma H. Drukker & Co., een van oorsprong Amsterdamse rijwielhandel die veel in transportfietsen deed. Deze Haarlemse filiaal kende ik ook nog niet. In hoeverre ze echt zelf produceerden weet ik niet, ze voerden in ieder geval wel H. Drukker & Co. als eigen fietsmerk en waren wat de aantallen betreft geen kleintje.

  In dit pand aan de Doelstraat 10 in Haarlem was overigens in 1900 nog P.J. Smits gevestigd die het merk Joubert voerde waar Maarten W. nog een fiets van heeft.

  1. Beste Herbert en Jeroen,

   Wat leuk om te zien! Ik had ook nog nooit van dit filiaal in Haarlem gehoord! Mijn overgroot vader is de Co in de naam Drukker & Co. Hun hoofdvestiging was aan de Nieuwe Keizersgracht 84-86, waar ze ook veel in “driewielers” deden voor de marktkooplieden van het Waterloopplein, daar woonden de beide families (Drukker en Achttienribbe) dan ook.
   Hebben jullie meer informatie of foto’s over de Drukker en Co firma of hun fietsen?

   Vriendelijke groet,

   Chaim Achttienribbe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *