4 gedachten aan “Göricke transport van E.A. Kestein, 1924”

  1. Dat is ie!! Het eerste wat opvalt aan de tekening, als ik die vergelijk met een foto van mijn fiets is dat de parallelle buizen van mijn fiets verder van elkaar liggen. Die van mij lijkt een van de hogere frames in transportfietsland wat echt goed te merken is als je er op fietst. De zit is beslist ‘statig’ te noemen 🙂
    De gebroken trapas is inmiddels vervangen en er wordt door iemand met een draaibank een tweede gemaakt. Die blijft voorlopig nog wel fietsen

    1. Ik ben benieuwd of er nog verschillen zaten tussen 1924 en 1925. Transportfietsen waren in die jaren nogal aan ontwikkeling onderhevig, en veranderde regelmatig van model. Nu nog gedetailleerdere afbeeldingen vinden. In ieder geval weten we nu dat Kestein dus importeur was van Goricke transportfietsen in die tijd!

  2. De afbeelding op deze advertentie lijkt hetzelfde als op de advertenties uit 1921/1922. Dus waarschijnlijk is het nieuwe model niet wat afgebeeld staat, en waarschijnlijk meer zoals de Goricke van Charles. Hopelijk vinden we daar ooit nog eens afbeeldingen van (wellicht als meer jaartallen van De Rijwielhandel worden gedigitaliseerd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *