13 gedachten over “Onderdelen vondst van Abram”

 1. Hele mooie vondst Abram! Als je zo’n bakfiets-spatbord over hebt houdt ik me aanbevolen. Mijn achterspatbord bleek alleen nog te bestaan uit twee laagjes verf met roest er tussen….. Dus als je er eentje kwijt zou willen, laat het even weten, dan neem ik wel contact met je op via een pb-tje op het forum van de oude fiets.

 2. Dank je voor je reactie Abram!
  Maar ik ben er nog niet helemaal zeker van of ik ‘m kan gebruiken. Ik heb namelijk een achterspatbord nodig, voor m’n Apollo (bouwjaar 1998, niks oud dus). Daar had ik al eens een spatbord voor gekocht maar die was ook voor de voorwielen. Helaas blijkt die langer te zijn dan een achterspatbord en hij heeft ook een grotere diameter. Kort gezegd, hij past dus voor geen meter….
  Zou je een paar dingen willen meten voor me? Vooral de breedte en de afstand tussen beide uiteinden van het spatbord. Daarmee kan ik wel bepalen of het past of niet.

  1. als je een breed transportfiets spatbord wilt en ook een nieuwe moet je eens kijken bij chopper bike handel die hebben vaak bredere spatborden voor een 559×3 band bijvoorbeeld of welke maat je dan nodig bent
   tenslot is dit spatbord denkmik wel 100mm dik

 3. Er zat een spatbord van 9 cm breed in, maar die was aan een uiteinde zowat plat geknepen om tussen de achtervork te passen. Een beetje smaller zou dus best mogen…. Ik zoek nog wel even verder dan. Chopper-spatborden, daar had ik nog niet aan gedacht!

 4. De breedte is krap 6 cm, loopt ook nog taps toe. De staande achtervork is veel breder, geen idee waarom ze dit zo gedaan hebben bij Apollo. Ik zag bij bikestoremember een transport-achterspatbord van 7 cm breed, ik denk dat ik die maar ga kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *