Juncker van Charles deel 3

Nog een update van de nieuwe Juncker van Charles (alweer van 3 weken terug, maar ik lig wat achter met het plaatsen van artikelen, redactie):

Ik heb vandaag nog wat foto’s gemaakt van de Juncker. De zon scheen en dan gaat dat altijd lekker. Er zit inmiddels een lichtsetje op van UNIGRO. De lamp uit Berlicum en de dynamo van Maurice. Vrijdag nog flink gepoetst met poetsolie en Commandant 🤗

Zie ook eerdere artikelen over deze fiets: “Prachtige Juncker van Jos te koop op marktplaats begin jaren ’40“, “Juncker van Charles“, “Juncker van Charles deel 2

5 gedachten over “Juncker van Charles deel 3”

  1. Jazeker. En het werkt ook nog 🙂
   Komt nog bij dat het ‘Made in Holland’ is en in het tijdsbeeld past.
   Nu wil ik de lamphaak die aan de steun van het bagagerek is gelast nog verfraaien. Die wil ik er afhalen om dan het laswerk weg te vijlen of slijpen. Dan kunnen er weer gaatjes met klinknageltjes in.

 1. niet te veel poetsen anders gaat de lak eraf wat ik al een x heb gedaan bij een jaren 60 phoenix heren fiets
  mooi geworden netjes gedaan

 2. Ik heb ook een paar goedkope Indiase banden bij Gigabikes gekocht. Geen reflexie en geen gekleurde opdruk. Alleen maar letters in reliëf.
  Die heb ik er opgelegd en dat ziet er ook smakelijk uit. De rolweerstand en het stuurgedrag is aanmerkelijk anders in de goede zin maar ik ben erg nieuwsgierig naar de slijtvastheid van de banden en of ze snel barstjes gaan vertonen.
  Wat dat laatste betreft zijn de Fat Franks van Schwalbe nog steeds onovertroffen. Die zijn wel ietsiepietsie duurder.
  Ik zal dit weekend een foto maken en opsturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *