Burgers van Jos uit 1953

Deze Burgers in de verzameling van Jos, mag natuurlijk aan deze site niet ontbreken. De fiets is nog in prachtige originele staat met alle transfers, en dat zijn er nogal wat bij Burgers, mooi zichtbaar.

5 gedachten aan “Burgers van Jos uit 1953”

 1. Dit is echt een van de mooiere transportfietsen die er nog zijn. Toen ik de Juncker bij Jos op heb gehaald heb ik de fiets mogen bewonderen en ik kan niet ontkennen dat ik een beetje jaloers was šŸ™‚
  Ik zie nu pas dat ik precies hetzelfde onderstel van het Hulshof zadel nu ook op de Juncker heb gemonteerd. Een vorige eigenaar heeft dat jammer genoeg grijs geverfd maar dat krijg ik er wel weer vanaf.

 2. Inderdaad een exemplaar die aan de tijd is ontsnapt! Zo’n frame tasje is toch prachtig, ook daar was aandacht voor.
  Nu zie ik dat deze Schothorst kettingkast de lange versie is, die het achtertandwiel bedekt. En heb ik de korte versie die het achtertandwiel zichtbaar laat. Ik heb altijd begrepen dat de lange versie van recentere datum is dan de korte. Is dat zo?

   1. de korte versie is sws makelijker want bij mijn gaazelle is het laatste stukje wel eens in de ketting blijfen haken en als je dan trapt trap je de hele kast naar de ijzer boer
    en inderdaat met het korte versie kan je de ketting nog smeren heb er toevallig nog 1 liggen van roelewiel die helaas op zomige plekken is gaan roesten anders was dezo ook zo goed als niet
    deze komt op mijn batavus (http://www.transportfiets.net/2019/09/29/batavus-van-abram/)
    groet abram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *