Batavus letter kettingwiel transportfiets op marktplaats

Zowiezo zijn kettingwielen anders dan de standaard vijf puntige ster of Gazelle relatief schaars, maar letter kettingwielen op transportfietsen zie je maar zelden. Ze werden o.a. door Gazelle, Eysink en Batavus toegepast. Momenteel staat er een transportfiets met Batavus letter kettingwiel op martkplaats (zie advertentie: https://www.marktplaats.nl/a/fietsen-en-brommers/fietsen-oldtimers/m1459208421-antieke-transportfiets-batavus.html), dus grijp je kans! (natuurlijk is het niet zeker of dit er origineel op hoort, of afkomstig is van een andere transport- of bakfiets). Omdat er niets bekend is wanneer Batavus dit toepastte (vermoedelijk jaren ’30), zou het fijn zijn om meer te weten te komen over de leeftijd van deze fiets. Dus mocht iemand hem aanschaffen, dan horen we er graag meer over!

Het enig ander bekende Batavus kettingwiel is van deze bakfiets.

6 gedachten aan “Batavus letter kettingwiel transportfiets op marktplaats”

 1. wordt geveilt bij flayelfeest en daar ga ik heen heeft iemand meer info over deze fiets
  neem geld mee en ga er op mee bieden
  groet abram/appie’s

    1. ik ga mijn best doen als ik hem heb zie je een foto voorbij komen hier als op facebook
     helaas zit ik niet in de transport en bakfiets pagina maar zal hij op hystorische vereneging de oude fiets voor bij komen
     zelf fiets ik er ook met mijn gazelle naar toe in de optocht naar het openlucht museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *