Transportfiets van Rens, met linkse aandrijving

Goedemiddag,

Ik ben nu enkele jaren (jaartje of 4) in het bezit van een fijne transportfiets.

Ik heb alleen geen idee hoe oud hij is en van wat voor merk. Hij is boven water uit een oude schuur verzameling van een fietsenmaker in Eindhoven.
Afgelopen jaar heb ik er wat dingen aan moeten laten repareren en dat heb ik gedaan bij Bikes to Remember fietsenmaker in Den Bosch, maar zij konden mij ook niet vertellen hoe oud en welk merk. Ze dachten wel dat het exemplaar nog van voor de 2e wereld oorlog is en dat de aandrijving later naar de linker kant is verplaatst gezien de gelaste ophanging van de kettingkast.

Zoals je ziet op de foto heb ik er onlangs nog licht aan toegevoegd en de bagagedrager achter, zadel en pedalen moest volledig vervangen worden. Zelf heb ik voor het gemak de plankjes hardhout in het rek aan de voorkant verwerkt. Sorry als jullie vinden dat er mogelijk te veel aan verbouwd is maar nu kan ik er weer zeker dagelijks 40km met veel plezier mee fietsen. Ik hoor graag wat jullie er van denken.

Groet,
Rens

3 gedachten over “Transportfiets van Rens, met linkse aandrijving”

  1. Hoi Rens, alvast een reactie van mij. De fiets lijkt me een jaren ’30 fiets, gezien de bagaggedrager. Ook de vernikkelde doortrapper achternaaf (mooi exemplaar!) klopt daarbij. Na de oorlog zie je nog weinig nikkelen naven en is het meeste verchroomd.

    Waarom de aandrijving naar links is verplaatst is een raadsel. Wellicht heeft de fiets lang uit elkaar gelegen, en wist de eigenaar niet meer hoe het hoorde. In ieder geval omdat het een doortrapper is maakt het niets uit.

    Wat voor merk het is zal waarschijnlijk onbekend blijven. Er zijn vele merken die allemaal dezelfde modellen bouwden. Het hoge stuur is nog wel wat kenmerkend, maar ook die zijn door meerdere merken gebruikt.

  2. Als je het zou willen dan is de aandrijving weer naar rechts te verplaatsen. Even de trapas er uit en het achterwiel omdraaien en je ja weer verder fietsen. Alleen het kettingscherm zal vervangen moeten worden maar de tandwielen gaan wel langer mee šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *