21 gedachten aan “Amigo spek kleur banden zonder reflectie, 28 x 1,75″”

  1. Ja hoor past prima is 47-622 ETRTO. Het eerste getal staat voor de breedte in mm van de opgepompte band en het tweede getal geeft de velgmaat diameter aan. Je kan eventueel de breedte van je huidige band meten om ze te vergelijken . Om heb er nu 3 paar op voorraad .Mvg Maurice

  1. Dat heb ik gedaan en fiets er nu alweer een hele tijd mee.
   Het zijn beslist goede banden. De rolweerstand is beslist goed te noemen en slijtage kan ik na anderhalve maand nog steeds niet ontdekken.
   Ik dacht dat dergelijke goedkope banden niet zo goed konden zijn maar dat valt dus reuze mee 🙂

 1. Ik heb ook een partijtje gekocht. Omdat de winkel bij mij om de hoek is vallen de verzendkosten ook wel mee 🙂
  Twee er van heb ik op de Juncker gelegd waar de zwarte Vredestein banden op lagen. Het ziet er niet alleen anders uit, het rolt ook anders. Compleet andere beleving in de goede zin. Het blijft leuk die oude transportbanden van Vredestein maar ze lopen niet echt licht.
  Verder ben ik heel benieuwd naar de slijtvastheid van deze METRO banden uit India.

  1. Ik ben ook een beetje van de Vredestein transportbanden af. Ik heb ze momenteel onder geen van mijn transportfietsen meer zitten. Ze lopen best ok, mits de druk rond de 4 bar ligt. Iets eronder, en het rijdt alsof je door de blubber ploegt. Ik heb nu een setje (niet meer verkrijgbare) Vredestein Retro banden onder mijn dagelijkse fiets (ik wilde er banden met reflectie op, maar dan nog wel met een verder klassiek profiel), en dat rijdt toch wel erg lekker. Het stuurt voornamelijk ook soepeler merk ik.

   1. Het viel mij ook op dat de nieuwe banden een wat rondere vorm hebben waardoor het makkelijker stuurt.
    Ik heb nu nog zes crème kleurige en twee zwarte transportbanden van Vredestein en ondanks dat ik toch een beetje voor het gebruik er van ben denk ik dat ze het beter doen op de oudste fietsen die ik heb en waar ik minder mee fiets. Ze zijn tenslotte niet voor niets zeldzaam ?

 2. P.s. ik heb wel 7 jaar met dezelfde Vredestein Extra Zwaar als achterband gereden, die er al op zat toen ik de fiets kocht. Geen idee hoeveel kilometers ik ermee heb gereden, maar meer dan 10000 zeker. Nooit een lek gehad. Duurzaam zijn ze zeker wel, mits de band goed bewaard is gebleven natuurlijk.

 3. Deze week m’n fietsje een grote beurt gegeven, het was wel weer eens nodig. De laatste keer was toen ik deze bandjes monteerde, ik dacht twee jaar geleden maar het blijken er alweer bijna drie te zijn zie ik nu. Natuurlijk heb ik ze goed geïnspecteerd, en omgewisseld zoals dat hoort. Niet echt nodig zo bleek, de achterband was nauwelijks gesleten, de voorband heeft nog al z’n profiel. Verdere inspectie leverde niets op, geen scheuren, craquelé of vervormingen in de wanden oid, alleen een beetje vies. Toch heb ik er wel een paar duizend km mee gereden, zonder zelfs maar een lekke band. Wie had dat gedacht van bandjes van minder dan 5 euro per stuk! En dan ze rijden ook nog eens prima. Met afstand de beste moderne banden die ik heb uitgeprobeerd, hopelijk zijn ze over een jaar of 5 nog steeds te vinden, want dan ben ik pas aan nieuwe toe met dit tempo…. Onee, wacht, ik heb nog twee setjes liggen 🙂

  1. ja het zijn goede bandjes
   je kunt er ook best wat gewicht nog mee nemen als je fiets zonder dat ze raar gaan doen
   en ze hebben opzich leuk profiel dat (ondangs ik er og niet veel mee fiets) toch goed blijft zonder te scheuren

 4. Afgelopen zomer ben ik met een paar Vredestein Transport Extra Zwaar naar Antwerpen heen en weer gefietst. De banden heb ik zeer hard opgepompt. Meer dan de helft van het profiel was al verdwenen wat de rolweerstand merkbaar ten goede kwam.
  Ik ben geen enkel probleem tegen gekomen. Ze zitten nog steeds op de fiets en ik heb er daarna nog aardig wat mee getoerd.
  Ik moet er wel bij vertellen dat de banden er overduidelijk aangeslagen uitzien. Aan alle kanten barsten en scheurtjes in het rubber maar dat doet niets af aan het feit dat er nog jaren mee gefietst kan worden. Het canvas is nog helemaal goed.
  Maar de moderne METRO banden waar het hier over gaat zijn van ongelooflijke kwaliteit. Het is wat Rob zegt, geen slijtage of droogtescheurtjes te vinden. Ook niet na zwaar gebruik.
  Ik ben blij dat ik indertijd meerdere setjes heb gekocht. Het ziet er naar uit dat ik die niet meer ga verslijten.
  En dus heel erg jammer dat ze niet meer te krijgen zijn. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *