14 gedachten aan “Amigo spek kleur banden zonder reflectie, 28 x 1,75″”

  1. Ja hoor past prima is 47-622 ETRTO. Het eerste getal staat voor de breedte in mm van de opgepompte band en het tweede getal geeft de velgmaat diameter aan. Je kan eventueel de breedte van je huidige band meten om ze te vergelijken . Om heb er nu 3 paar op voorraad .Mvg Maurice

  1. Dat heb ik gedaan en fiets er nu alweer een hele tijd mee.
   Het zijn beslist goede banden. De rolweerstand is beslist goed te noemen en slijtage kan ik na anderhalve maand nog steeds niet ontdekken.
   Ik dacht dat dergelijke goedkope banden niet zo goed konden zijn maar dat valt dus reuze mee 🙂

 1. Ik heb ook een partijtje gekocht. Omdat de winkel bij mij om de hoek is vallen de verzendkosten ook wel mee 🙂
  Twee er van heb ik op de Juncker gelegd waar de zwarte Vredestein banden op lagen. Het ziet er niet alleen anders uit, het rolt ook anders. Compleet andere beleving in de goede zin. Het blijft leuk die oude transportbanden van Vredestein maar ze lopen niet echt licht.
  Verder ben ik heel benieuwd naar de slijtvastheid van deze METRO banden uit India.

  1. Ik ben ook een beetje van de Vredestein transportbanden af. Ik heb ze momenteel onder geen van mijn transportfietsen meer zitten. Ze lopen best ok, mits de druk rond de 4 bar ligt. Iets eronder, en het rijdt alsof je door de blubber ploegt. Ik heb nu een setje (niet meer verkrijgbare) Vredestein Retro banden onder mijn dagelijkse fiets (ik wilde er banden met reflectie op, maar dan nog wel met een verder klassiek profiel), en dat rijdt toch wel erg lekker. Het stuurt voornamelijk ook soepeler merk ik.

   1. Het viel mij ook op dat de nieuwe banden een wat rondere vorm hebben waardoor het makkelijker stuurt.
    Ik heb nu nog zes crème kleurige en twee zwarte transportbanden van Vredestein en ondanks dat ik toch een beetje voor het gebruik er van ben denk ik dat ze het beter doen op de oudste fietsen die ik heb en waar ik minder mee fiets. Ze zijn tenslotte niet voor niets zeldzaam 🤗

 2. P.s. ik heb wel 7 jaar met dezelfde Vredestein Extra Zwaar als achterband gereden, die er al op zat toen ik de fiets kocht. Geen idee hoeveel kilometers ik ermee heb gereden, maar meer dan 10000 zeker. Nooit een lek gehad. Duurzaam zijn ze zeker wel, mits de band goed bewaard is gebleven natuurlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.