Andrelon Gazelle uit 1966 van Wouter

Mijn 1966 Gazelle is klaar. In volledig originele en complete staat, alleen nieuwe banden. Heeft dienst gedaan bij de Andrelon fabrieken eind jaren 60. Begin jaren 70 gekocht door hun onderhoudsmonteur en daarna vooral binnen gestaan. Letterlijk nauwelijks gebruikt. De originele zwarte Vredestein extra zwaar transportbanden lagen er nog om. Vervangen door deze Continental. De conditie van deze fiets is zeer goed, zowel lak als chroom en technisch. Als er weer eens een rit is met transportfietsen, hoor ik dat graag!

Met vriendelijke groet,
Wouter van Munster
Barendrecht

8 gedachten aan “Andrelon Gazelle uit 1966 van Wouter”

 1. Wat een pareltje is dit, was het nog nodig om hem überhaupt af te stoffen? Zou trouwens een reclame voor Andrelon kunnen zijn (“de tijd staat stil voor uw haar” of zoiets).
  Groet,
  Arnold

  1. Hoi Arnold, ja, grondig schoonmaken was hard nodig! Dank voor je suggestie, inmiddels heb ik er een originele Andrélon advertentie bij uit de jaren 60. Unilever is al even eigenaar van Andrélon, wellicht vinden die het leuk om deze oude transportvriend in te zetten?

 2. Prachtig exemplaar van een luisterrijk merk.
  De volgende DGTT zal waarschijnlijk op zaterdag 18 mei verreden worden.
  Er zal nog een apart topic aan gewijd worden maar ik zal vast verklappen dat het deze keer van Zutphen naar Deventer wordt. Aan de ene kant van de IJssel heen en aan de andere kant weer terug.
  Alles bij elkaar een rit van 39,3km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *