Oude foto’s van transportfietsen en bakfietsen in Maassluis

Bron en meer informatie: https://hvm.collectiebank.nl/. Zelf heb ik nog een Batavus transportfiets uit 1955 in bezit die ook afkomstig is uit Maassluis.

Jaap Boer (1908-1981) als vishandelaar en haringinlegger een bekend figuur in Maassluis. Op deze foto Jaap met zijn transportfiets in de Nieuwstraat. *** Local Caption *** Foto uit de collectie van de heer G. Boer. Zie Historische schetsen 59, pagina 49.

Op de bovenstaande foto staat Jan de Vries, waterstoker, die in een eerder artikel te zien is op latere leeftijd: https://www.transportfiets.net/2008/10/15/de-waterstoker-van-maassluis/

Ansichtkaart van de Veerstraat met Monstersche Sluis en de Breede Trappen omstreeks 1933. Op de achtergrond links de zogenoemde Kleine Kerk van de Hervormde Gemeente; rechts de Groote Kerk. Links op de voorgrond een slagersknecht met transportfiets, die boodschappen rondbrengt. *** Local Caption *** Uit het archief van P. Damsteeg.

Twee werknemers van “De Vischwinkel” op de Noordvliet nr. 3 met bakfiets in de Nieuwe Kerkstraat. Op de achtergrond de Noordvliet. *** Local Caption *** uit bestand P. Damsteeg.

Het Leger des Heils gebouw aan de Dr. Kuyperkade. Daarvoor Pleun Karreman met zijn bakkerskar van bakker Van der Veer.

2 gedachten aan “Oude foto’s van transportfietsen en bakfietsen in Maassluis”

  1. Prachtig die oude foto,s ,kijk er vaak naar .
    En toch wel opvallend dat er veel foto,s zijn genomen met een Rijwiel .
    Maar ja vroeger was het hebben van een fiets ook wel wat, je spaarde ervoor en kocht het om het te gebruiken voor een hele lange tijd .
    Vond ooit eens een kranten knipsel uit 1940 over een diefstal van een Rijwiel ik meen in Den Haag er werden 4 rechercheurs op de zaak gezet ! .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *