6 gedachten over “Oude foto’s Ameide-Tiendhoven”

    1. Er is in Ameide en antiek handelaar, die een aantal oude transportfietsen heeft staan die uit Ameide afkomstig zijn. De meesten staan helaas al heel lang buiten, en zijn zo zwaar weggeroest dat je er doorheen kijkt. De transportfiets van zijn vader staat binnen, en is mooi bewaard gebleven. De fietsen in deze foto’s zijn wel ouder, lijken me voornamelijk uit de jaren ’20 afkomstig. Uit die periode en ouder is van Nederlandse transportfietsen helaas zeer weinig meer over. Ik heb zelf een jaren ’20 transportfiets gekocht bij dezelfde handelaar uit Ameide, maar die fiets had die handelaar ergens anders aangeschaft.

      1. Jeroen, mooi dat je zo’n oud exemplaar van de vergetelheid hebt gered. Als ik in Amsterdam rondfiets merk ik dat de spoeling van transportfietsen steeds dunner wordt. Een jaar of 10 geleden wist ik uit mijn hoofd makkelijk 7 ├á 8 plekken waar er een was te zien. Nu kom ik er echt sporadisch nog maar eentje tegen, misschien dat het ook te maken heeft met het niet/nauwelijks nog beschikbaar zijn van onderdelen om ze rijdend te houden. In deze post-Cito tijd is het behelpen!

        1. De grote stad is geen plek waar ze lang overleven lijkt me. Op een gegeven moment worden ze gestolen, belanden ze in de gracht. En zoals je zegt is onderdelen altijd een punt, die worden rap zeldzamer. Nu zie ik hier ook wel wat creatieve ombouwsels rondrijden, waar moderne crankstellen en trapassen ingezet zijn. Als ik hier in Leiden kijk, dan rijdt er best nog heel wat aan oude transportfietsen en bakfietsen rond. Ik heb al zeker 20 verschillende bakfietsen geteld. Transportfietsen is wat moeilijker spotten, omdat die vaak binnengestald worden, dus die moet je toevallig voorbij zien rijden of even ergens geparkeerd zijn, of de eigenaar kennen die ook fanatiek transportfietser is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *