Hulshof zadels

Hulshof zadel op mijn stafiets:

Het zadel zou origineel kunnen zijn, aangezien ik andere Magneet stafietsen heb gezien met eenzelfde Hulshof zadel. Alleen is hier het dek vervangen door eentje van een ander Hulshof zadel. Dat zadel was hetzelfde model als de Lepper drieveer.

Een tweede zadel die ik op de kop heb getikt, voornamelijk voor reserve onderdelen, mocht dat nodig zijn:

En nog een Hulshof zadel die ik in bezit heb. Dit is er eentje met een enkele strop, en waarschijnlijk bedoelt voor normale herenfietsen.

Tussen het zadel met dubbele en enkele strop zit ook een lengteverschil. En de neusveer bij het zadel met dubbele strop lijkt van een iets dikker staal te zijn:

Over de fabrikant Hulshof is mij verder niets bekend. Dus meer informatie hierover is welkom.

Jeroen

4 gedachten aan “Hulshof zadels”

  1. Wat informatie kunnen vinden over Hulshof: Hulshof Royal Dutch Tanneries, was een leerlooierij en producent van allerlei leerproducten, incl. koffers, bankstellen en dus ook zadels, gevestigd in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Het was opgericht in 1876 en kwam voort uit Hulshof Vleeswaren BV (1847). In 2013 is het bedrijf na zo’n 130 jaar bestaan failliet gegaan, maar heeft een doorstart gemaakt onder de naam ROMPA. Meer details over de geschiedenis: http://www.hulshof.com/nl/about_us/historie.aspx

  2. Ik heb wel eens neusveren in mijn handen gehad die langer en/of korter waren. Nooit geweten dat het iets te maken had met het verschil tussen toer- en transportzadels :-o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *