Artikelen gezocht

Alhoewel ik op zich voldoende inhoud binnenkrijg om nieuwe artikelen te plaatsen zoals je ziet, heb ik nog wat wensen om de site nog leuker te maken om te volgen. Zo zou ik de inhoud graag een wat persoonlijker tintje willen geven en ook de eigenaren van transportfietsen zichtbaarder te willen maken.

Daarom zou het leuk zijn om inzendingen te ontvangen over de eigenaren van transportfietsen. Dus als je dit leest, een beschrijving over waarom je een (of meer) transportfietsen bezit, en wat over jezelf, met foto’s van jezelf met je transportfiets. Ook leuk zou zijn als je vroeger in de tijd dat transportfietsen nog in gebruik waren erop hebt gereden, en nog foto’s en verhalen daarvan hebt (of van een familielid kan ook).

Verder komen er regelmatig posts binnen van restauraties van transportfietsen. Een leuke aanvulling zouden ook foto’s zijn van het restauratieprocess. Hoe ga je te werk, wat voor middelen pas je toe, je werkplek etc. Ook als je nog niet klaar bent, is het leuk om af en toe een update te ontvangen. Die kan ik dan aan elkaar koppelen via links, zodat het leuk is om de progressie te volgen.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Zuiderwijk (redactie)

2 gedachten over “Artikelen gezocht”

 1. Hallo Jeroen

  Goed / mooi idee ,het proces van opknappen /restaureren beschrijven van begin tot eind .
  Dit kan anderen inspireren .
  Zo doe ik nu bijvoorbeeld na coaten en of lakken Owatrol in de lugs van liggende en staande vork om het roesten hiervan vanuit de binnen kant tegen te gaan .
  Ik plak daarbij de gaatjes voor de boutjes af en draai daarbij het frame rond zodat ik zeker ben dat het overal zit .
  Dit doe ik ook als de cups uit de bracket zijn in de openingen naar de liggende vork .
  Ook dit gedeelte waar normaliter een standaard wordt gemonteerd is roest gevoelig .
  Is het een Rijwiel wat je dagelijks gebruikt en alles is naar wens qua hoogte afgesteld dan doe ik meestal vaseline of owatrol om de bovenzijde zadel pen strop en bij het balhoofd stel tussen moer en stuurbuis dit alles om te proberen vocht tegen te houden .

  1. Dank je Marcel,

   Ik zou mijn restauratieprojecten ook nog in wat meer detail willen vastleggen. Ik ga dat nog een keer wat uitgebreider doen voor de stafiets. Ik merk wel dat ik echt moeite moet doen om foto’s te maken. Als ik eenmaal aan het sleutelen ben denk ik daar vaak niet aan. En niet alles kun je zichtbaar maken via foto’s. Maar zoals ik het doe op mijn blog (http://oudetransportfiets.blogspot.com en http://projectbakfiets.blogspot.com ) zou mooi zijn om te zien hoe anderen dat doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *