Juncker (Apeldoorn) 1964

De laatste prijscourant van Juncker met nog een transportfiets dateert uit 1964. In 1965 fuseerde Juncker met Simplex-Locomotief (twee merken die al eerder gefuseerd waren) onder de naam “Verenigde Nederlandse Rijwielfabriek J.L.S”. In 1968 kwam het geheel onder de vleugels van “Gazelle” Rijwielfabriek B.V. in Dieren. Toch zijn er Juncker transportfietsen van latere datum, geproduceerd tussen 1969-71. Deze waren gebouwd toen bij Gazelle, uit de oude voorraad als leerproject. Deze fietsen zijn te herkennen aan een Gazelle kettingblad.

Met dank aan Marcel en Peter

3 gedachten aan “Juncker (Apeldoorn) 1964”

 1. Goededag,
  Wij hebben al jaren onze transportfiets op zolder hangen en vandaag heeft mijn man de fiets naar beneden gehaald en rijdend gemaakt en het is een plaatje, alleen kunnen we niet vinden hoe oud de fiets is,op de reguliere plaatsen staat niks.
  Het is een Juncker fiets.
  Ik wilde een foto bijvoegen maar dit lukte niet.
  Gr Jolanda

  1. frame nummer zou bij de achternaaf kunnen staan
   achternaaf is het middelste gedeelte van het wiel
   aan de remnok zou een alluminium plaatje zitten met een nummer vanuit dat nummer zouden we hem kunnen dateren
   staat daar geen nummer (meer)
   zou het ook kunnen zijn dt het aan de zijkant onder het zadel staat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *