Grootte Transportfietstoer 2016

Zondag 15 mei 2016 gaan we fietsen in Amersfoort.
Weer zondag 15 mei maar nu in 2016!!

Verzamelen om 10:30u bij het station. Fiets, camera en koffie met gebak mee dan kan het niet meer fout gaan.
Amersfoort is een bijzonder fotogeniek stadje met een prachtig centrum.
Ik heb een route uitgezet van ongeveer 25km. We gaan eerst Amersfoort uit in de richting van Soesterberg. Dan zakken we langs Zeist af richting Austerlitz en dan weer zo’n beetje terug naar Amersfoort.
Véél stops (is om gevraagd door verschillende tran-sportfietsers :-o) om foto’s te maken natuurlijk en als ik veel inspiratie krijg worden het misschien 30km maar we houden tijd en ruimte genoeg over om, óf nog wat verder te fietsen, óf om in Amersfoort foto’s te maken.
Én terrassen te bezoeken! Ook niet onbelangrijk lijkt me.

Dus, komt allen dan wordt het weer ‘als van ouds’.

Groetjes van mij,
Charles Waagenaar

36 gedachten over “Grootte Transportfietstoer 2016”

 1. Goedenavond, na surfen over de site betreffende oude fietsen, transportfietsen en tandems kom ik op uw site terecht. Mijn naam is Jochem Bruinhof, jawel, rechtstreeks familie van de groot grossierderij Geburo (Gebroeders Bruinhof Rotterdam) uit Rotterdam. Ik ben na het overlijden van mijn vader op zoek naar een van bovengenoemde rijwielen. Gewoon nostalgie en een eer om zo een fiets in bezit te hebben. Wie weet kan iemand van u mij verder helpen of weet u waar wellicht ergens een fiets in restauratie is, danwel gerestaureerd staat en te koop is. Ik probeer het maar even, Maar zou het al geweldig vinden als u mij terug wilt berichten.

  Met vriendelijke groeten,
  Jochem Bruinhof

  1. probeer het ook op het forum van vereniging ,, de oude fiets ,, je weet maar nooit , daar word meer op gekeken door oude fietsliefhebbers in het algemeen ;er moet er vast een te vinden zijn met vriendelijke groet Richard

  2. Hallo Jochem,
   alhoewel het inmiddels ruim twee jaar is na het plaatsen van jouw oproep zou ik graag met je in contact willen komen aangezien ik in het bezit ben van een Geburo en ik erg benieuwd ben naar de achtergrond van het merk. Ik hoop graag van je te horen.

   Mvg

  3. Beste Jochem
   Ik kreeg in 1955 een Geburo sportfiets met 3 versnellingen en knijpremmen van mijn ouders. Ging toen van klas 2 naar klas 3 op de Rijks hbs in Schiedam. Het was jarenlang mijn meest geliefde bezit. In 1963 is de fiets bij de fietshandel in Bolnes achtergebleven. Toen fietste ik niet meer. Sinds 1975 fiets ik weer; had ik de Geburo maar bewaard. Ben zelfs in 2005 van Regensburg langs de Donau naar de Puszta gereden en later met toeristenboten weer terug naar Passau. Hoewel ik een lange-afstandswandelaar ben.

 2. Zowiezo zijn er altijd wel enkele tientallen exemplaren op marktplaats te koop. Maar je moet goed beseffen wat je koopt. Het zijn robuuste fietsen, maar na 50-80 jaar kan er van alles op zijn. Ook is er vaak veel aan vervangen door minder of geheel niet originele onderdelen. Mensen als ik die al een aantal fietsen in handen hebben gehad weten goed waar op te letten, zodat je een mooi exemplaar kunt uitkiezen waar je nog veel plezier van hebt. Originele onderdelen zijn nog wel te vinden, maar vaak erg duur. Het beste is er eentje te vinden die zo kompleet en origineel mogelijk is, zeker als nostalgie je uitgangspunt is.

  1. Jeroen volgens mij bedoeld Jochem een fiets van het merk GEBURO en niet gewoon een transportfiets van een willekeurig merk ; die zijn er zowieso geen tientallen op mp te vinden bij geluk vind je er een na lang zoeken …

   1. Oh, dat verandert de zaak. Ik dacht dat het om een groothandel ging de allerlei merken verkocht. In ieder geval ben ik nog nooit een Geburo transportfiets tegengekomen op marktplaats, dus daar zullen er vast niet veel van zijn, of niet gemerkt.

    De naam Geburo kan ik een keer terugvinden op de site:
    http://www.transportfiets.net/2012/06/10/de-nieuwste-aanwinst-van-herald/#comments

    Wellicht contact opnemen met Herbert Kuner van http://www.rijwiel.net/index_2n.htm ? Hij noemt in de bovengenoemde discussie dat hij enkele Geburo fietsen kent.

  2. Goedenavond,

   Ik hoop er inderdaad echt een te vinden die ook nog eens te koop staat en dan uiteraard zo origineel mogelijk, of een rijwiel dat origineel te maken is. Op dit moment vind ik geen Geburo rijwielen op marktplaats of elders te koop. Ik houd mij aanbevolen voor tips en adressen waar ik eventueel iets zou kunnen vinden. Ik ga in ieder geval ook naar de beurs in Berlicum. Alvast erg bedankt voor het rondvragen!

    1. Hallo Richard,

     Ja het is een wonder! ik ga hem aanstaande maandag halen, ik heb hem gekocht! Dit is zo supergaaf. er zit alleen geen motortje op, die moet ik er nog een zien te vinden!

     Bedankt allemaal, dit was kort maar hevig. Ongelooflijk dat ik er een heb gevonden!

     Dat is voor mij een goede Pasen!!

      1. De Kleine Transportfiets Toer is inmiddels ook een feit! :-o)
       12 juni 2016 om 11:00u verzamelen bij het station in Maassluis.
       Het is een rit van Maassluis via Rozenburg en Brielle naar de Maasvlakte en dan met de pont naar Hoek van Holland en van daar weer terug naar het station in Maassluis.
       We gaan eerste met de pont van Maassluis naar Rozenburg en dan via Brielle en een gebied van Natuurmonumenten richting Maasvlakte.
       Daar ligt een fietspad op de bodem van de zee. Zeer speciaal gebied om doorheen te fietsen. Echt wel de moeite waard om een keer te bekijken. Dan met het veer weer terug naar Hoek van Holland.
       Aan de andere kant van De Nieuwe Waterweg weer terug naar Maassluis.
       De rit is precies 50km lang dus met recht DKTT 😛
       We zullen wat meer pauzes inlassen zodat iedereen comfortabel mee kan fietsen.

       Groetjes van mij,
       Charles Waagenaar

        1. Hoi Jeroen,

         Ja!! Klópt!! Da’s een vergissing van mei :-o)
         Het moet inderdaad zondag 12 juni 2016 zijn!
         De 12e van mei is een donderdag.
         Nou maar hopen dat iedereen het meekrijgt.

         Groetjes van mij,
         Charles Waagenaar

      2. Hallo Charles,

       Gaaf dat jullie dat allemaal zo organiseren! Zoals je weet is morgen de big day! Uiteraard ben ik erg benieuwd hoe dat de fiets eruit ziet en of het allemaal goed rijdbaar en veilig is. Volgens de verkoper wel. Maar je weet het pas als je hem in handen hebt. Moet je jezelf overigens inschrijven voor deze toerrit?

       Groet, Jochem

       1. Hoi Jochem,

        Nee hoor, je hoeft je niet in te schrijven.
        Ik probeer het zo vrijblijvend mogelijk te houden.
        Alles wat je nodig hebt is een fiets en een goed humeur.
        Als je dan ook nog wat te eten meeneemt wat je zelf gemaakt hebt en wat héél lekker is en te veel voor jezelf dan kan je wat uitdelen. Als iedereen dat doet hebben we een diverse lunch voor iedereen :-o)

        Groetjes van mij,
        Charles Waagenaar

      1. Ja dank je! Ik denk dat mijn vader over mijn schouder heeft meegekeken… Ik kwam de fiets tegen nadat het precies 4 jaar geleden is dat hij overleden… Moet zo zijn denk ik. Hij wist dat ik de wens had om er ergens een op te duiken, maar ik heb alle jaren tevergeefs gezocht. Nu mag hij het helaas niet meer meemaken. Het had gaaf geweest als ik hem samen met hem had kunnen nalopen en restaureren. Maar ik ga mijn best doen.

       Groeten, Jochem

     1. Ik heb een motortje ILO FM 48E gekregen dat voor weinig geld weg mag.
      Je kunt me bellen op 020-4033024 of mailen. Ik kan ook foto’s sturen.
      Groeten van Gerrit Banen

   1. Hallo Jochem

    Ik nen de zoon van Nel Tubbing Bruinhof uit Harlingen.
    Ik was 2 jaar geleden op zoek naar de smederij uit groningen en Geburo.
    Ik had toen weinig Sukses.
    Nu is dit al direkt 2 keer raak .
    Ik weet nu dat er de rijwielen fabriek de vooruitgang was en heb daar een advertentie van digitaal.
    En ik vind hier een Bruinhof die ook op zoek is naar het merk Geburo.
    Ik maak graag een afspraak om jou en de fiets te ontmoeten.

    Groeten Pieter Den Haag

  1. Beste Marcel;

   Ik geloof je op je woord, maar het belang voor mij was echt het merk Geburo, vanwege het feit dat deze het merk van mijn familie vertegenwoordigt! Ik heb er nu een gevonden en ik ben er razend blij mee. Uiteraard had ik het ook erg leuk geweest om een transportfiets van Geburo te vinden, maar de tandem wordt een pronkstukje. Hopelijk is hij nog tamelijk origineel!

   Groet, Jochem

    1. Hallo Linda

     Hoi, Ik kijk hier niet zo heel erg vaak , maar vandaag toevallig eens een keer wel. Heb je de fiets nog?

     Ik hoor het graag van je. Groet, Jochem Bruinhof

 3. Graag rij ik mee Charles, maar niet met een transportfiets maar een sportfiets. Waar is het verzamelpunt precies? Voorzijde op het plein bij de hoofdentree, of aan de achterzijde Mondriaanplein?

 4. We verzamelen aan de zuidzijde van het Centraal Station in Amersfoort.
  Dat is de voorzijde en de hoofdentree.
  Aan de noordzijde, dat is het Piet Mondriaanplein, is een hele grote parkeergelegenheid voor diegenen die met de auto komen.
  Aan de voorzijde is ook parkeergelegenheid maar het is overal betaald parkeren.

  Tot zondag iedereen :-o)
  Charles Waagenaar

 5. Net op het werk nog even een nieuwe ketting gemonteerd (en ik neem een reserve verbindingsschakel mee 😉 ) en ook mijn Gazelle zadel nog even gerepareerd. Daar was het deel waar je met de stelbout het leer spant afgebroken. Oude klinknagels van de neus uit het leer gesloopt en nieuw deel aan het leer geklonken. Hij zit nu ook beter dan met dat ingezakte leer.
  Gr. Erwin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *