5 gedachten over “Wat was de kleur?”

 1. Wat dacht je van roodbruine ijzermenie, om te beginnen? Als deklaag de standaard kleur van Vincent motorfietsen. Zwart.
  Je kunt ‘m ook zo in de Owatrol zetten en er gewoon op gaan rijden….
  Enig idee wat ‘m is overkomen?
  Interessant ding, geen lugs op het balhoofd, rek doet me denken aan Belgische transportfietsen, lijn van frame aan USA producten maar die waren gelast, niet gesoldeerd en de vork klopt dan niet.
  Roest verwijderen doe ik liefst met een roterende staalborstel op een slijptol, zijn er ook voor op boormachine. (Wel een bril op, haaruitval gaat met een rotgang bij die dingen.) Zo haal je ’t minste materiaal weg en kom je ook in rare hoekjes en deuken.

 2. Ik heb wel eens belgische transportfietsen gezien met deze constructie. Ik gok zelf op België. Amerikaanse zijn in het algemeen 26″ en beach cruiser-achtig en franse transportfietsen zijn meer gebaseerd op sportfietsen met een licht rekje voorop.
  Als je de fiets uit elkaar haalt kom je vast wel een plekje met originele lak tegen. Ongeveer een jaar geleden stond er belgische transportfiets (er zat een belgisch belastingplaatje aan de fiets geschroefd) met met dezelfde constructie als deze op Marktplaats en deze was donkerrood.
  Gr. Erwin

   1. De fiets is het in’t ieder geval meer dan waard om in ere te herstellen wat voor fiets het ook is.
    Hij lijkt mooi compleet en heeft stevige vliegroest maar is verder nergens doorgerot zo te zien.
    De constructie waar het rek mee vast zit is beslist leuk.
    Best interessant ding.

    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *