Eigenbouw vrachtfiets – fietskar

Vervolg op eigenbouw vrachtfiets.

Hallo Bas,
Bijgevoegd een paar foto’s van de fietskar. Enkele getallen op een rij:
-De kar heeft een laadplatform van 205 x 75 cm en weegt ongeveer 25 kg.
-Het hele span komt op nog geen 50 kg en 5 meter lengte.
-Totale kosten zijn onder de 100 euro gebleven.
Het is een platte kar geworden in verband met ruimtebesparing. Als ie niet nodig is, dan halen we de wielen eruit en parkeren de kar op z’n kant tegen de muur.

De fiets is inmiddels een serieuze blijver. Zelfs m’n gewone fiets wordt nog zelden gebruikt.
Wordt vervolgd.

Groet,John

8 gedachten aan “Eigenbouw vrachtfiets – fietskar”

 1. je hebt er een hoop werk aan gehad en leuk dat je er ook veel gebruik van maakt ; maar ik vraag me wel af of je erbij na hebt gedacht dat het geheel [met evt vracht erop ] ook soms snel tot stilstand moet en moet kunnen komen ??? die remblokjes doen mij vermoeden dat dit niet echt afdoende werkt en lijkt me levensgevaarlijk

  1. Richard,

   Wat is een hoop werk? 60 uur werken voor een baas brengt geen Long John met aanhanger, althans mij niet. Dezelfde tijd besteden aan een eigen creatie doet dat wel en is veel bevredigender.

   Vergeleken met een echte transportfiets (de oudjes dus) remt en stuurt dit geweldig. Dat is niet alleen mijn mening, maar ook van mountainbike- en tweewielerspecialisten die ermee gereden hebben. In de voorvork zat in eerste instantie nog wat buiging tijdens het remmen, maar de driehoeksversterking vangt dit op.

   Niettemin ligt er voor de aanhanger nog het plan om een hydraulische oplooprem te maken. Voorheen heb ik regelmatig wat vervoerd met een een vooroorlogse fietskar achter een eveneens vooroorlogse Gazelle. Koppeling net onder de zadel. Dat remt en stuurt werkelijk belabberd als je 100 kg geladen hebt. Een koppeling bij de achteras stuurt goed en belast het frame nauwelijks.

   Groet,
   John

   1. Hoi John,
    Alweer een oude post van je, maar ik zou graag wat meer te weten komen over je vrachtfiets. Kan je contact opnemen? Alvast bedankt

   2. Dag John,

    Dit is de mooiste fietskar die ik op internet gezien heb. Heb je nog wat meer detail foto’s, of nog wat tips. Ik zou hem graag nabouwen.

    Groet,

    Huugh

 2. potverdrie shit wou dat ik goed kon lassen zoek al tijden transport fiets maar kan me niks veroorloven had ook wel eens idee gehad zelf wat te bouwen kan best veel maar lassen ja mischien naar wat jaren oefenen mooie transport fiets en wat men ook mag zeggen ik zou zeggen wees er trots op en ik heb wel eens een linkje gehad van een fietse maker die zelf fietsen maakte als offerte maar ten eerste veel te duur ten tweede joki doki kwaliteit wat jij hebt gefabriceerts zeit er degelijk en sterk uit aleen de ophanging punt had ik zelf beetje anders in gedachten maar neemt niet weg dat ik als ik het een cijfer moet geven tussen alle transport fietsen die ik gezien heb een 10 ga geen 9,5 en zo geven goed gemaakt slechste die ik gezien heb was pools man ding leek wel als blik van die riksja gammel als de pest denk als je daar alleen al iemand achterop zit al breekt dus watever anderen zeggen goed gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *