6 juli: Fietsparade van het Amsterdams Fietsmuseum

Op 6 juli a.s. is er weer de Fietsparade van het Amsterdams Fietsmuseum. Vanaf 13.30 uur verzamelen we bij de Oosterkerk. Om 14.00 uur start de parade van fietsers over een traject van ca. 20 km door Amsterdam. Vertrek vanaf de Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1. Bij terugkomst om 16.00 uur volgt de opening van de 2e expositie “Fietsfamilie”. Foto’s, fietsen en informatie.
Aanmelden graag tevoren op website amsterdamfietsmuseum.nl. waarbij een bijdrage in de kosten (3,00 €) wordt gevraagd. Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting Fietscultuur Nederland.

Wim Jansen

6 gedachten aan “6 juli: Fietsparade van het Amsterdams Fietsmuseum”

  1. Wij gaan met zijn tweetjes meefietsen met onze transportfietsen én camera’s natuurlijk om analoge foto’s te maken.
    ‘k Hoop jullie ook allemaal te zien.

    Tot morgen,
    Charles en Sandra

  2. We zaten al in de trein toen we hoorden dat het niet doorging dus we zijn toch maar gewoon naar de Oosterkerk gegaan.
    Daar troffen we Myriam Corzilius en Wim.
    Erwin, Sandra en ik hadden al eerder ergens afgesproken.
    We zijn toen door Amsterdam over de Schellingwoudebrug naar Schellingwoude gefietst.
    Er bestaat daar zoiets als de Nieuwendammerdijk.
    Dat is een dijk met pittoreske huisjes en de dijk is zo smal dat je de stoep op moet als er een auto langs moet. Veel toeristen kunnen niet geloven dat daar mensen wonen en denken dat het speciaal voor hun gemaakt is.
    Dezelfde dijk gaat dan Schellingwouderdijk heten en verderop wordt dat dan Durgerdammerdijk alwaar wij koffie hebben gedronken in een even pittoresk cafeetje met even pittoreske prijzen dus daar zijn we maar weer snel vertrokken. Tijdens de terugtocht zijn we gelukkig het Smulhoekje tegengekomen waar we hebben zitten snacken naar normale prijzen en die hadden ze gelukkig :-o)
    Weer terug bij de Oosterkerk begon het te regenen. We hebben daar even gewacht tot de bui weer over was en om de tijd te doden heeft Myriam nog even fietsles aan drie Marokkaanse jongetjes die pepermuntballen uit liepen te delen (?) gegeven.

    Toen in etappes naar huis omdat we iedere keer moesten schuilen. Wonderwel droog gebleven zodat ik droog bij de dochter van Sandra aankwam die in Amsterdam West in een flat woont. Daar heb ik vanaf de veertiende verdieping Amsterdam bekeken, lekker gegeten en samen met Sandra weer naar huis.
    Deze keer overigens alleen maar behulpzame, vriendelijke en geïnteresseerde conducteurs tegengekomen.

    Het was jammer dat er niet meer mensen waren maar we hebben toch een leuke dag gehad. Niet zoveel foto’s gemaakt maar ja, we gingen ook om te fietsen :-o)

    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

  3. Of het een leuke tocht was! Het woei wel stevig en op de dijkjes was het hard werken. Maar iedereen die niet heeft meegefietst heeft wat gemist!
    Groet van Wim

  4. De tocht was eerst 5 weken eerder gelant. Ik heb dat weekend meerdere afspraken met vienden en familie in en rond Amsterdam gemaakt en had mijn vooroorlogse Voigtlander Brilland camera met oude Ilfort z/w film geladen. Toen de datumweiziging bekend gemaakt werd was dat jammer maar helaas, ik kan het me niet permiteren om elke maand uit noord-oost Nederland naar A.dam te reizen. Hopelijk gaat het volgend jaar wel weer door, vond het vorig jaar leuk.
    Groeten uit Ter Apel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *