Zeelandbrug

We zijn zaterdag 4 januari met de trein naar Goes gegaan en van daar naar Zonnemaire gefiets.
Sandra op haar Germaan en ik op mijn FAMA.
Nachtje bij zeer vriendelijke mensen overnacht en de volgende dag weer terug.
Heen hadden we wind mee en terug wind tegen.
30 km tegen de Zeeuwse wind in trappen is een opdracht. Daar komt nog bij dat de Zeelandbrug 5 km lang is en 15m boven het water ligt.
En maar even gestopt om een foto te maken. Ik kon mijn camera nauwelijks stil houden door de wind :-o)
Toch een leuke indruk.

De andere foto is in Zierikzee gemaakt waar we even gerust en wat gegeten hebben.

Groetjes van mij,
Charles Waagenaar

8 gedachten aan “Zeelandbrug”

 1. Hoi Charles.
  Wat een gave foto’s. Deze zijn van het kaliber ‘meer dan duizend woorden’. Die brug moet echt een ontbering geweest zijn.
  Groeten,
  Roeland.

 2. Hoi Roeland,

  Op de heenweg had ik de beste fiets van de wereld en vond mezelf een hele jongen dat ik zo’n fiets zo licht kon laten lopen. Oh, oh wat ging dat toch lekker met de wind mee over die brug heen en wat was dat toch goede kwaliteit die ze vroeger maakten! Ja, dat konden ze héél goed vroeger! Véél beter dan tegenwoordig.

  Tijdens de terugtocht ging het niet zo snel. Ruim de tijd voor een oefening ‘ego uitdeuken’ :-o)
  Maar toen we in Nijmegen uit de trein kwamen hadden we er inmiddels weer zin in om naar Beunigen te fietsen. Na het eten wilden we eigenlijk meteen wel weer weg maar dat hebben we maar niet gedaan :-o)
  ’t Was echt een leuk weekend.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. Ik ben laatst nog met straffe tegenwind naar België gefietst (kort ritje van ± 12 km.). Onderweg ben ik afgestapt om te kijken of mijn banden soms leeg stonden en of er iets aanliep. Ik had het gevoel alsof er een handrem op stond. Niks te vinden natuurlijk. Op de terugweg heb ik hele stukken niet hoeven trappen omdat ik haast vanzelf vooruit ging. Als je dan trapte ging het zo hard rond dat het leek alsof ik als gekke Henkie de Tour aan het oefenen was met een transportfiets.

 3. Hoi Roeland,

  Je komt er zo achter dat het belangrijk is om met zulke zware fietsen je banden goed op te pompen.
  Ook de hard- of zachtheid en de dikte van het rubber speelt een rol-weerstand :-o)
  Het werd me pas écht duidelijk toen ik nieuwe banden, Hevea Tractor Transport op mijn Gazelle had gelegd. Daar zit zoveel zacht rubber op dat het lijkt of je door de modder fietst ook al pomp je ze nog zo hard op.
  Hard rubber levert veel minder weerstand op dan zacht en ze slijten minder hard. Ze zijn misschien wat minder slipvast maar het fietst lekkerder.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. Onder mijn fiets zitten nog steeds de oude banden die er op zaten toen ik ‘m kocht. Ik heb altijd een kleine, half opvouwbare, versie van de Jumbo fietspomp bij me, voor het geval het nodig mocht zijn. Met een platte band kun je geen paar meter lopen, omdat de buitenband dan van de velg loopt. Daarom heb ik ook standaard altijd een plakset bij me.

 4. Hoi Roeland,

  Wij nemen ook altijd spulletjes mee om banden te plakken. Wij komen wel eens op plekken dat er in velden of wegen niemand met plakspullen te bekennen is en aangezien ik er een hekel aan heb om te lopen heb ik ook altijd zo’n zelfde opvouwbaar JUMBO pompje bij me. Grappig dat je zo’n dingetje hebt want die zie ik niet vaak. Ik heb hem ooit van marktplaats afgeplukt. Ben er blij mee want hoe klein het ding ook is, hij doet het als zijn grote broer :-o)
  Een band plakken kost 15 minuten en je kunt weer fietsen.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 5. Mooi! Ook zo herkenbaar 🙂 Ik fiets de laatste tijd veel op mijn Juncker, meestal ritjes van 30km waarvan een groot gedeelte over het platteland. Voor de wind vlieg ik bijna, maar tegen is andere koek. Maar het verschil tussen goed harde banden en net wat zachter is heel duidelijk merkbaar. Ik controleer dan ook met regelmaat de bandenspanning.

  Ik heb wel pas mijn eerste bezwijking van een transportband meegemaakt. De band op mijn bakfiets is geklapt. Die was al niet heel best meer, maar ik probeerde het laatste er nog uit te halen. Ik heb er toch nog bijna 1000km op gefietst de afgelopen 2 jaar. Gelukkig heb ik nog een nieuwe band liggen, dus die gaat er binnenkort om heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *