Onbekende transportfiets FJ248

Hallo,

Ik heb een transportfiets maar nu is mijn vraag wat voor 1?
Er is mij verteld dat hij uit 1948 komt verder weet ik er niks vanaf.
Er staat een nummer op FJ248.
Achterspatbord is ook zelf wit geschilderd ooit.
Hoop dat jullie er meer vanaf weten.

Mvg Joey Overdiek

Eén gedachte over “Onbekende transportfiets FJ248”

 1. Hoi Joey,

  Het is moeilijk te zeggen wat voor merk de fiets heeft temeer daar het er naar uitziet dat er in het verleden al flink aan gerenoveerd is. Aan de andere kant is het framenummer met de twee letters weer zeer typisch dus daar zou je misschien wel heel gemakkelijk een merk aan kunnen verbinden. Ik weet alleen niet welk.

  Het is een frame voor 28″ wielen terwijl er 26″ in zitten. Het zadel is voor een toerfiets, de zadelpen is van het ‘kaarsmodel’, het kettingscherm is ooit ook vervangen en het lijkt er op of het kranckstel ook een keer vernieuwd is. Dat laatste weet ik niet helemaal zeker maar omdat de krancks niet helemaal in lijn staan kan je in’t ieder geval zien dat er aan gesleuteld is. Misschien zit er een kranck los of misschien alleen maar om de trapas te vervangen en is het kranckstel wel origineel.
  Het mogen dan de originele wielen niet zijn maar ze zijn wel de moeite waard. Het is een niet zo vaak voorkomende maat.
  Als ik het zo zie dan komt er na een poetsbeurt ook nog zeer mooie lak tevoorschijn dus ik zou niet te veel met lak aan de gang gaan.
  ’t Is een mooi frame, mooie spatborden, mooi balhoofd en een prachtig hoog opgebogen stuur dus alles bij alles zeker de moeite waard om iets leuks van te maken en als je er daarbij kiest om de wielen te vervangen voor 28″ wordt het volgens mij weer een fiets waar je niet meer van af wilt :-o)

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *