Einde van een tijdperk

Eergisteren was ik weer eens bij Cito Bosch. De laatste maanden vond ik de zaak vaak gesloten dan geopend, en weet ik nu waarom.

Moeder Bosch is vorige maand overleden, op een maand na 97 jaar geworden. De laatste anderhalf jaar liet haar gezondheid al niet meer toe om nog naar de zaak te komen en onder de mensen te zijn, en dus bleef zij noodgedwongen thuis.

Na haar overlijden is voor de dochter (die zelf ook al de pensioengerechtigde leeftijd heeft) de reden weggevallen om de zaak nog langer voort te zetten. Daarom heeft zij samen met haar broer besloten dat er een uitverkoop komt en dat de zaak en het pakhuis daarna worden gesloten en verkocht. Eerst gaat zij nog een tijdje uit de roulatie om een open hartoperatie te ondergaan, de uitverkoop start na haar revalidatie op een nader te bepalen moment.

Heel betekenisvol was dat ik voor het eerst na ruim 40 jaar klant zijn toestemming kreeg om achter de toonbank te komen en zelf naar onderdelen te zoeken. De ziel is uit Cito weg.

een beetje verdrietige Arnold

4 gedachten aan “Einde van een tijdperk”

  1. Dat emaille heeft wel wat.

    Is er iemand die mijn logo van de website kan ” dateren” zodat het jaren ’50 lijkt? Wel leuk voor een emaille bor bij mijn Gazelle van ’51 0f ’52. Mooie mand met opdruk heb ik wel maar eigen logo heb ik nog liever al is het niet historisch…

    groeten,

    Patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *