Watercontainerbakfiets

Hierbij even een paar foto’s van mijn omgebouwde bakfiets.
Omgebouwd met het frame van een watercontainer, vier gaten geboord en zo op de vering geplaatst! Vervoer er regelmatig kunst mee (ben kunstenaar) maar met mooi weer vervoer ik ook mijn hond ermee naar het park, lekker onder een afdakje tegen de felle zon!

Mvg Patrick de Leede uit Den Haag

5 gedachten aan “Watercontainerbakfiets”

  1. Waarschijnlijk niet. Maar dit is een veel toegepast model frame door verschillende merken, zoals o.a. Lely, Burgers, Union etc. Dus aan de hand van het frame type kun je er helaas niet een merk aan verbinden. Als er een framenummer op de zadel lug staat, zou dat mogelijk aan een van de grotere merken verbonden kunnen worden, aan de hand van de plaatsing, cijfer model, en codering.

   1. Hallo zo snel alweer, dank.
    Ik heb alleen nummer 82317 kunnen vinden, alles in zelfde type en geen grootte of hoogteverschil.
    Deze staan ingedrukt in verbindingslug tussen zadelbuis en diagonale buis.
    Ik heb hiervan een foto, indien gewenst?
    Op zowel tandwiel, trap- en wielassen, en voorkantframedraaiasmiddenbuisding staat niks. Heb alles volledig kaal gehad, en van wat ik hier ergens anders aan info heb kunnen vinden betekent het ontbreken van een witte rand aan de binnenkant van de spatborden dat deze in elk geval van voor de invoering hiervan zou zijn, dat was 1935, dacht ik…
    Ik heb via de meeste prijscouranten etc al flink wat merken kunnen ¨afschrijven¨, omdat vaak framebuis gebogen, of staande tussenstukken diagonaal zijn.
    Ik heb tot nu toe van de merken Lely, Empo, Burgers, Union, Wereld in prijscouranten hetzelfde frame kunnen spotten, waarbij ik niet bij alle zekerheid heb dat de voorkant ook hetzelfde is.
    Apollo, Batavus en Fongers houd ik nog in gedachten…
    Hoop dat het nummer iemand verder kan helpen?

    Fietselijke groeten, Ricky

    1. Met alleen 5 nummers is het in ieder geval geen Union (hoger in de nummers) of Burgers (met letter). 5 nummerige framenummers zijn helaas heel moeilijk tot een merk te herleiden, omdat veel kleine fabriekanten en grote zulke framenummer reeksen toepastten.

     Op zich geen wit aan de binnenkant van het spatbord wil niet zeggen dat het voor 1935 is. Ik heb een NOS transportfiets achterspatbord, ook geen wit aan de binnenkant. Nooit gebruikt, omdat de gaten niet volledig geponst waren.

     1. Aha, dank voor de info.
      Dan is er ook niet echt iets over te zeggen via bv origineel achterlicht, of wel? Ik bedoel qua merk, qua jaartal is daar wellicht nog iets preciezers over te zeggen,maar dat komt nog wel.
      Ik ga eerst nog even lekker verder alles nog een laatste lak geven, en dan komt de lagervet enzo weer van pas, leuk werk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *