5 gedachten aan “Die mooie middag in augustus…”

  1. Erwin beschouwde de laatste afbeelding als mislukt, maar ik vind deze vijf foto’s als geheel erg mooi.

   Groet,
   Bas

   1. Lang geleden, ik denk dat ik een jaar of 10 was, maakte ik foto’s met een oude Kodac brownie camera die ik van een tante gekregen had. Zo’n ding waarbij je van bovenaf in moest kijken op enige afstand. Je moest telkens de rolfilm doordraaien om een nieuwe foto te kunnen maken. Maar dat vergat ik wel eens. Dan kreeg je van dit soort ‘mislukte’ foto’s die ik later juist veel spannender vond omdat je gedwongen was om extreem goed te kijken wat je zag. Dat zie ik bij deze, laatste, foto terug. Het doet me herinneren aan momenten dat ik met een vergrootglas elk detail zat te bestuderen en daar schetsen van maakte om dat later weer te gaan zitten schilderen. Niemand begreep iets van die schilderijen en daarom hield ik ze zelf.

    Maar wat en super-gave foto’s. De tweede foto van boven lijkt wel in twee tijdsperiodes genomen te zijn. De naderende damesfiets lijkt me uit een periode van vóór de oorlog te komen.

    Groeten,
    Roeland.

    1. Hoi Roeland,

     Je hebt helemaal gelijk. Ik heb op hetzelfde moment foto’s gemaakt met mijn superdeluxe Hasselblad maar die zijn lang zo sfeervol niet.
     Deze foto’s van Erwin zijn écht top! :-o)
     Ook die kleine dingen bovenin die je eigenlijk niet eens meer vervuiling kunt noemen omdat ze iets toevoegen.
     Je hebt het niet meer over een beetje overbelicht, onderbelicht of dubbel belicht. Allemaal helemaal niet meer belangrijk. Gewoon mooie foto’s.
     Ik heb inmiddels nog meer werk van Erwin gezien en ben geneigd om ook met zo’n oude box aan de gang te gaan.
     Echt heel erg leuk.

     Groetjes van mij,
     Charles Waagenaar

 1. Oeps, foutje met het scannen van de negatieven.
  Foto twee en drie zijn in spiegelbeeld, de balkonnetjes horen links te zitten.
  Gr. Erwin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *