7 gedachten aan “Nw. Ginnekenstraat, Breda”

  1. ’t Blijft mooi. Van die oude zwart/wit foto’s.
    De 25e zijn we in de gelegenheid om er nog meer te maken :-o)

    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

    1. Ik zit alleen nog met het dilemma of ik voor het echt oude ga met een jaren 20/30 camera of voor de strakkere/scherpere foto’s van een jaren zestig camera.
      Gr. Erwin

      1. Hoi Erwin,

        Hier op de site wordt het doorgaans wel gewaardeerd dat ‘het leven’ er aan te zien is.
        Het lijkt mij een persoonlijke keuze en begrijp het dilemma.
        De foto’s die je de laatste keer gemaakt kwamen denk ik aardig in de buurt van dat wat er vroeger door veel kiekedieven gemaakt werd. Daar zit een prachtig sfeertje in. http://www.transportfiets.net/2013/06/18/meer-oude-afbeeldingen-van-de-transportfietstoer/
        Sommige foto’s zijn net als transportfietsen natuurlijk enigszins door het leven getekend en daar wordt het niet per definitie slechter van.
        Het lijkt me lastig om dat na te maken en een sfeer neer te zetten die lijkt op wat hier op de site bij http://www.transportfiets.net/category/oude-afbeeldingen/ te zien is.
        Het lijkt mij tenminste een aardige uitdaging en ik wil er wel wat tijd en moeite aan besteden om toch in’t ieder geval qua compositie, belichting en onderwerp een ‘oude look’ te krijgen.

        De foto hierboven van de Nw. Ginnekenstraat lijkt mij van ver voor de oorlog aan paard en wagens te zien maar die is toch ook behoorlijk strak en scherp. Beetje lange sluitertijd aan de beweging van de fietser te zien maar verder technisch zeer in orde.
        Ik neem zelf in’t ieder geval een balg camera uit de jaren zestig mee op 25 augustus en dat gaat ook best scherp en strak worden.
        Nou ja, dat hoop ik dan toch tenminste :-o)

        Groetjes van mij,
        Charles Waagenaar

    1. Ik heb de foto van Tom bij dat artikel geplaatst. De oude foto van de jaren ’30-camera heeft mij ook enthousiast gemaakt. Wat benaderen die foto’s de oude foto’s goed! Photoshop kan hier niet tegenop. Compositie bleek ook erg belangrijk. Zodra er een auto te zien was, leek de foto niet meer oud.

      Op de foto van Tom heb ik daarom een auto uitgegumd.

      Groet,
      Bas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *