15 gedachten aan “Gazelle transportfiets met voorvorkvering”

  1. het oogt wel apart maar deze constructie is volgens mij niet voor een transportfiets bedoeld als je o.a het rare stuur bekijk[jammer van het te korte voorspatbord

  2. Ik kan het bijna niet geloven dat dit een Gazelle is.
    Zijn de twee liggende buizen zijn voor gazelle te dicht op elkaar?
    Groet Ad

  3. Hoi Ad,

    Die liggende buizen zitten zo dicht bij elkaar omdat er een klant is geweest die een kleine fiets heeft besteld :-o)
    Gewoon iemand die niet zo groot is en een afwijkende framemaat nodig had.
    Daar is verder niet zoveel bijzonders aan. De onderste balhoofdlug wilde ook nog wel eens anders zijn bij andere framematen. De onderste van de parallelle buizen kwamen dan als het ware ‘uit de schuine buis’. Bij andere lugs komen ze apart van elkaar ‘uit de lug’.
    Moet je maar eens op letten bij verschillende merken dan zie je het verschil meteen.

    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

  4. Dit is waarschijnlijk een voorvork van een lichte motorfiets. Bijvoorbeeld van een DKW RT 98. Wel een bijzondere en grappige fiets!

  5. Grappig dat van de eierhandelaar, maar lijkt mij een hoop onzin. het rek is namelijk niet geveerd. De eieren zullen nog net zo hard klutsen als bij een gewone transportfiets. Dit is inderdaad een voorvork van een licht (waarschijnlijk vooroorlogs) motorfietsje. Niet origineel, maar toch ook wel weer erg origineel.
    Gr. Erwin

  6. Er zijn fietsen gebouwd met girder vork, iets Engels, kan niet meer vinden welk merk. Zelfs voor een brommer is ie aan de slanke kant, zal echt voor een fiets bedoeld zijn.
    Voor eieren zou je een geveerde kist op ’t rek verwachten.

    1. Maxwell heeft wel een ‘Long John’ gehad met voorvering.
      Daar werd de lading dan wel geveerd vervoerd.

      Groetjes van mij,
      Charles Waagenaar

    1. Deze fiets heb ik gekocht als hobby object, wil deze fiets in de originele staat terug brengen…. Hier ligt een uitdaging…. Ik kan tot op heden net achterhalen welk merk fiets dit is, laat staan of deze voorvork origineel is…. Wie kan mij helpen??

      Gr. Henk Huitema.

    2. De voorvork (Tiger federgabel) komt uit Köln en is ook gemaakt voor de Engelse markt destijds. In Köln werden ze gemaakt op de Allright-Cito fabriek waar ook mijn tandem vandaan komt met de zelfde voorvork.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *