Bakker K.W. Molenaar, Beets

Hallo Bas,

Wat me nu weer is overkomen:
Ik doe altijd de boodschappen met mijn Gazelle Transporter. Een paar weken geleden raakte ik voor de ingang van de supermarkt aan de praat met een man. Hij herkende mijn transportfiets, en vertelde me dat zijn vader een bakkerij in Noord-Holland had. Daar deden ze de bezorging met transportfietsen en bakfietsen. Hij had nog wel een foto in zijn album van een medewerker op de transportfiets. Twee weken later kwam ik hem weer tegen bij de supermarkt. “Ik heb de oude bakkerkist van mijn vader altijd bewaard. Hij ligt bij mij thuis.” Hij zou met zijn broer overleggen, of ik de kist mocht overnemen en gaf me zijn adres. Een week later kreeg ik van hem de kist, compleet met nog twee kleinere houten dozen, voor taart en koeken. Ik heb meteen ook een paar foto’s uit zijn album gefotografeerd. De foto met de transportfiets is van +/- 1950. Hierop staat medewerker Dirk Kok, “ergens in de Beemster”. Op de andere foto van vlak na de bevrijding staat de heer K.W. Molenaar, de eigenaar van de bakkerij. Hij heeft de bakfiets ter ere van de bevrijding feestelijk versierd, met het opschrift “Voorheen en Thans”. Bakkerij K.W. Molenaar was gevestigd in het dorp Beets. De heer Molenaar junior (de man met wie ik gesproken heb) heeft later in Driebergen een bakkerij gehad, en is nu gepensioneerd.
Ik zal de kist meenemen bij onze Grootte fietstocht rond Hilversum, dan kunnen jullie hem bewonderen.

Thomas

6 gedachten aan “Bakker K.W. Molenaar, Beets”

 1. We zijn blij, dat er nu een stuk history van Bakkerij Molenaar op Internet staat.
  Met de kist zullen heel wat broden in weer en wind vervoerd zijn.
  Groeten van Rijndert en Bernard Molenaar.

   1. Dag Willem Boverhof.
    Mijn naam is Wil(helmina) Reurink (geb. 30-06-1955) en ik kwam dit artikel tegen op internet omdat ik op zoek ben naar mijn opa, Willem Boverhof.
    Hij is geboren 10-06-1908 in Staphorst en was destijds getrouwd met Hilligje Groen, van wie hij is gescheiden op 23-05-1938.
    Ik weet dat hij daarna naar Noord Holland is vertrokken alwaar hij opnieuw is getrouwd en kinderen heeft gekregen. Graag zou ik willen weten waar hij gewoond heeft, wat voor werk hij deed en waar/wanneer hij is overleden en waar begraven.
    Bent u misschien familie van de gezochte Willem Boverhof, zo ja, weet u dan misschien wat meer over hem?
    M.v.g. Wil Reurink
    w.reurink@telfort.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *