Oldehove transportrijwiel

Bij deze een paar foto’s van mijn Oldenhove transportfiets. Helaas ben ik wat originele onderdelen verloren tijdens verhuizingen, waaronder het stuur en de achter bagagedrager. De fiets is sinds 1978 in mijn bezit. Het was van origine een melkbusdrager. Ik wil er uiteraard nog een paar lichte banden onder hebben.

René Kuijpers

5 gedachten aan “Oldehove transportrijwiel”

 1. Hoi René,

  Mooie voortandwiel zit er in. Is dat origineel? Heb ik nog niet eerder gezien en vind het een mooi detail.
  De achterdrager is vaak een later toegevoegd onderdeel van een transportfiets. Eigenlijk hoort die er toch niet op dus daar mis je niet zo veel aan. Een origineel stuur wil nog wel eens voorbij komen op marktplaats en anders heeft Toon Mensinck van Nostalgie Oirschot er nog wel een liggen mocht je dat willen.
  Wat voor banden ga je gebruiken?

  Ga je 12 mei mee met http://www.transportfiets.net/2013/01/01/de-grootte-transportfietstoer-2013/
  Dan kunnen we je fiets bekijken.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 2. Hoi Charles, Richard,

  Het tandwiel zat er op toen ik de fiets bij een boer vond, evenals de band rem,. Ik weet niet veel van transportfietsen maar ik neem aan dat het fenomeen doortrapper bij dit type fiets vaker voorkomt. Ik kan me voorstellen dat de band rem daarbij wel handig is, remmen met een doortrappen is, op zIjn zachtst gezegd, een uitdaging :-). Over wat voor’n banden heb ik alleen nog maar bedacht dat ze licht van kleur zouden moeten zijn, verder nog geen idee. Heb je tips? Voor wat 12 mei betreft moet ik nog even kijken, het lijkt me wel leuk maar ja ik heb ook nog een moeder. Wel mooie affiches.

  Groeten René

 3. Rene Bijzondere fiets ! het mooiste van model zijn de vredestein banden die tegenwoordig weer te krijgen zijn in het wit [de reflectiestreep is makkelijk te verwijderen ] maar er zijn meerder merken die zo,n band in het wit verkopen [ die zijn wel meestal wat ballon vormiger ]

 4. Je zou een paar centimeter van de stuureinden af kunnen zagen, dat verminderd het kruiwagen effect. (Is zo’n stuur voor handremmen.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *