Fietsstuurlampen

Beste Allemaal,
Momenteel ben ik bezig met de inrichting van een fietsenstalling.
Ik wil daarvoor wat wandlampjes maken van oude fietssturen.
Zijn er hier mensen die dat kunnen maken?
Als iemand mij verder kan helpen hoor ik het graag!

Gr Huib

14 gedachten aan “Fietsstuurlampen”

  1. Hoi, Huib
    Leuk idee, oud-ijzer fietsen genoeg. Maar het is lastiger te maken dan je denkt. Je zal waarschijnlijk ook pasbussen moeten draaien om de fittingen op de stuur uiteinden te bevestigen. Bedrading door het stuur voeren is ook maar beperkt mogelijk, er is geen doorgang van stuurbocht naar stuurpen. Er mogen intern geen scherpe randjes zitten die de isolatie van de bedrading kunnen beschadigen. Het is daarom het veiligst om met 12 volt (led of halogeen) te werken, waarbij de transformatoren tegen kortsluiting gezekerd zijn. Als er brand door kortsluiting ontstaat bij zelfgeknutselde verlichtingsarmaturen heb je namelijk grote kans dat je verzekering geen cent uitbetaald.
    Gr. Erwin

  2. Bedankt tot dusver!
    Ik weet dat het een lastig klusje is, daarom vraag ik het ook aan de experts natuurlijk! Maar onmogelijk is het niet. We kunnen tenslotte naar de maan.
    Ik laat jullie het eindresultaat zeker zien.

    1. laat maar zien Huib ! ik ben benieuwd misschien kun je ook spotjes maken van koplampen aan het eind van de sturen mvr grt

  3. Beste mensen,

    ik ben lid geworden van deze site omdat het hier over transportfietsen gaat!!!

    1. beste Frits , je hebt wel gelijk maar als iemand die een fiets stalling die grappig wil aankleden met op fietsonderdelen gecreeerde accesoires , heeft dat ook te maken met fietsen toch ? en daarvoor advies vraagt op deze site omdat hij hoop dat er handige mensen zijn zoals b.v jij [ik ken daar een voorbeeld van ; de driedelige transportfiets] is het toch niet nodig om zo,n grappig idee maar af te branden omdat er mensen zijn die het gebruik van een stuur onnozele verspilling vinden en het daarom maar weinig fantasievolle superkitsch te noemen [ het woord edelkitsch klink vriendelijker ] laat ieder in zijn waarde mvr grt

      1. Richard, je hebt helemaal gelijk, zo denk ik er ook over.
        Ik heb voor dit doel zeker nog wel een aantal sturen liggen en wil ze ook nog wel gratis aanpassen.
        Ik vind dat je, als je het er niet mee eens bent, NIET moet reageren en zeker niet op een manier zoals je zelf ook niet bejegend wil worden.
        M.a.w behandel anderen zoals je ook zelf behandeld wil worden.

        Verdorie, nou heb ik toch nog gereageerd……..

        Frits

        1. Frits; dat is een mooi gebaar van je , ik blij voor Huib dat er ook behulpzame mensen zijn met het hart op de goede plaats mvr grt

        2. Ach, er zullen altijd mensen blijven die bij iedere uiting van (moderne)kunst en creativiteit de opmerking maken in de trant van “dat kan m’n kind van twee ook”. Helaas
          Gr. Erwin

  4. Beste Grhuib,

    Het door jouw noemen van het hemellichaam de maan als eventuele reisbestemming, herinnert mij plots aan een bericht dat ooit eens via de media te vernemen viel, namelijk het voornemen om aldaar te zijner tijd een speciaal atelier te openen voor mensen die ondermeer te kampen hebben met het syndroom dat bekend staat onder de noemer Ledigheid des Geestes.
    De hoofdmoot van de productie zou bestaan uit het converteren van goed bruikbare materialen naar tierelantijnen alsmede andere droef ornamentale garneerselen.

    Teneinde in die functie geschikt te worden bevonden, dienden kandidaten evenwel niet over de eigenschap goede smaak te beschikken, daar de al dan niet vermeend kunstzinnige voortbrengselen louter voor die medemens bedoeld zullen zijn voor wie de grens tussen artisticiteit en beuzelarij een onbekend gegeven is.

    Welnu, ge kunt altijd een gokje wagen nietwaar, daar de door jou getoonde 3 voorbeelden ruimschoots blijkgeven van aanwendbare geschiktheid betreffende zo een werkomgeving.
    Dan hebt ge ook een soort invulling des levens in de vorm van een op veilige afstand gevoerde dagbesteding.
    Het valt echter wel te hopen dat er een exportembargo op zal gaan rusten.

  5. Menno ;waarom doe je zo naar tegen Huib ? de man vraagt gewoon om hulp om iets te maken voor z,n fietsenstalling , misschien vind jij het leuk om in het ,, Dik Trom Nederlands ,, jou rancune jegens gebruikers van bruikbare fietsonderdelen te spuien maar het heeft noch pas noch reden om een nieuwe bezoeker van deze site zo te behandelen

  6. Gezocht: een fikse collectie oude en of antieke fietsframes, liefst een stevig soort zoals vooroorlogse transportfietsen e.d., om daarmee een alternatief klimrek voor de nieuw te openen speeltuin te creëren.
    De frames zullen alle vakkundig en dus onwrikbaar stevig aan elkaar vastgelast worden en aldus niet enkel diefstalbestendig zijn, maar zullen op die manier dus ook definitief vereeuwigd worden.

    Aanvankelijk hoopten wij op materiaalverstrekking door middel van donatie en dus vrijwillige afstand van ieders fiets, maar de praktijk heeft alreeds uitgewezen dat sommige fietseigenaren zozeer gehecht zijn aan hun tweewieler, dat na enig overleg het beleid daarop is aangepast.

    De mogelijkheid bestaat dus nu om een vergoeding ter hoogte van wel tweemaal de kiloprijs van ijzer ervoor betaald te krijgen.
    Bovendien kan geheel kosteloos de naam van de schenker er met een fraai lettertype ingegraveerd worden.
    Kortom, recycling in optima forma, nietwaar ?
    Dus mensen, grijp uw kans om van uw oude karretje af te komen en schrijf u in voor dit speels creatieve project.

    1. Ik werk aan een erfafscheiding van antieke fietsen – deze zijn eenvoudiger aan elkaar te lassen.
      Alle oude fietsen die ik vind of krijg (we adverteren voor gratis fietsen op veilingsites en in het blad De Oude Fiets) gaan op in dat hek.

      Dus Gerrit, als je fietsen over hebt, houd ik me aanbevolen.

    2. beste Gerrit oftewel M….; ik zoek nog iemand die landurig op handen en knieen kan blijven zitten met de broek op de enkels , dat is gemakkelijk om het voorwiel van m,n transportfiets in zetten want deze beschikt helaas niet over een stevige standaard, zo hoop ik zonder bruikbaar materiaal te verspillen toch te bischiken over een mooie fietsenstalling mvr grt

  7. beste Steenbreek, wat een prachtig idee ! stuur maar gauw foto,s naar deze site als het klaar is !misschien is het een leuk idee om boven op het hek GEARINGBLADEN [oftewel voortandwielen voor de rechtgeaarde Nederlander ] te lassen waardoor er minder kans op inbraak door over het hek te klimmen ontstaat , wat zijn de mogelijkheden met oude of liefst nieuwe fietsmaterialen toch enorm ; ik kan niet wachten op de volgende toepassing ! mvr grt

Reacties zijn gesloten.