De winkelweek te Haren

HAREN, 29 Nov. Gistermiddag werden ter gelegenheid van de winkelweek in het nieuwe Villapark tegenover het Julianapark een tweetal wedstrijden gehouden, n.l. een ringrijderij per fiets van jongens met een meisje op de duo, leeftijd tot en met 18 jaar, waarbij de duopassagier met een staaf door de ring moest trachten te steken en 2., een hardrijderij van jongens, leeftijd tot en met 18 jaar, met volledig uitgeruste transportfiets, belast met 50 pond, welke belasting op het terrein plaats vond. Er bestond zeer veel belangstelling, zoowel van de zijde van het publiek als van de deelnemers. Juryleden waren de heeren J. Meijer, L. Oosterveld, L. Bouwman en N. Homan.
Aan den wedstrijd sub. 1. werd door 37 paren deelgenomen. Prijzen werden gewonnen als volgt: 1. J. Lok en mej. R. Bensink; 2. E. Oeseburg en mej. Dunnebacke; 3. H. Uitterwijk en mej. A. Uitterwijk; 4. K. Heuving en mej Ike; Troostprijs (grootst aantal ringen gestoken) E. Hom en mej. Jobing.
Aan de wedstrijd sub. 2. namen 11 personen deel. Winnaars waren: 1. L. Takens; 2. H. Roffel; 3. T. van Daal; 4. C. Dijkema.
De prijzen werden ’s avonds met een gepast woord door den heer M. Blijham in hotel Suurd uitgereikt.
Zoowel des middags bij de wedstrijden als des avonds in het dorp zorgde een auto met luidspreker voor de noodige muziek en de bekendmaking van verschillende belangwekkende mededeelingen.


Nieuwsblad van het Noorden, 29 november 1934

2 gedachten aan “De winkelweek te Haren”

  1. Kijk! Dat zijn inspirerende berichten.
    Laten we eens een ringsteekwedstrijd organiseren met de duopassagier voorop.
    Feestje in Haren. Leuk!
    De volledige uitrusting van de transportfiets wordt dan wel wat meer dan 50 pond maar omdat dat vroeger meer waard was dan nu blijft het toch ongeveer het zelfde ;-o)
    En dan daarna nog een wedstrijdje hardrijden onder het genot van een muziekje en belangwekkende mededelingen dat iedereen gewonnen heeft wat allemaal te beluisteren is vanaf een bakfiets met luidspreker van, hoe heet ie ook al weer, DJ Semmy http://www.semmyprinsen.nl/semmy_prinsen/DJ_Play_It_Again_Sem.html
    of http://www.myspace.com/mmensd/photos/5373050

    Wie voor is moet zijn staaf omhoog steken.
    Sinter Klaas is uitgesloten van deelneming want moet zo’n grote staaf wordt de ring te groot en valt de uitdaging weg maar hij mag wel komen. Als ie in stijl komt dan wel te verstaan.
    http://www.pakdiebak.nl/index.php/noud/een-bakfiets-van-sinterklaas/

    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *