18 gedachten over “Parcycle van DHL”

  1. Ja. Nu je het zegt/schrijft. Het is een erg mooi afgewerkte fiets en ik denk dat de kleurstelling daar erg toe bijdraagt. Ik weet niet of DHL de primeur heeft maar ik denk wel dat dit, net als de Wegenwacht ‘fiets’, een klassieker zal worden.

    1. Ja, beslist. Ik denk dat de bezorger veel sneller en effectiever pakketjes kan bezorgen dan een bezorger met een auto. Daarnaast scheelt het ook enorm in de kosten. Ik denk dan ook, mede met de huidige crisis in het achterhoofd, dat er meer van dit soort fietsen ingezet zullen gaan worden. Het zou me niet verbazen als we straks ook de TNT-post met zo’n fiets door de stad zien sjezen.

 1. Supergoed! Het hele concept. ’t Is nu nog een beetje ‘spielerei’ maar volgens mij ga je dit steeds vaker zien.
  Ik droom af en toe wel eens van een autovrije binnenstad. Met de fiets naar je auto aan de rand van de stad omdat iedereen gemotiveerd is om de kwaliteit van het leefgebied hoger op de prioriteitenlijst te zetten dan de anonimiteit die een auto oplevert.
  En natuurlijk ook het vrachtvervoer met alles wat de stad in moet per Long John.
  En dan maakt het voorlopig niet uit of de fiets geel, modern of Shimano is.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. Hoi Charles.

   Er broeit iets, denk ik. Ik kwam laatst zo’n drie-wiel-banaan-fiets tegen met een heel enthousiaste dame aan het roer. Ze fietste elke dag iets meer dan 30 kilometer in zo’n Velomobiel (zie http://www.lowtechmagazine.be en http://youtu.be/YJ5Qertz2OA ), van huis naar werk en weer terug. De gemiddelde snelheid was 42 km p/uur (!). Vanaf dat gesprek droom ik ook van zo’n Velomobiel, alleen kosten ze bijna 6000 Euro. De dame vertelde me ook dat ze soms met gemak 60 km p/uur kon halen met dat ding en dat een geoefend wielrenner er makkelijk 70 km uit kon halen. Ik verwacht dat Velomobielen ooit nog wel goedkoper gaan worden in aanschaf en dat dan iedereen weer gaat fietsen. Ik ben al begonnen met sparen voor een Velomobiel.

   Groeten,
   Roeland.

   1. geinig ding t,is alleen jammer dat zulke voertuigen veelal bemand worden door geitenwollen sokken / sandalen dragende hippies die verwachten dat de niet over het hoofd gezien worden in het verkeer alls ze met een bloedgang aan komen janken met 60/70 km/u in zo,n gladde lage schoen met wielen eronder ; levensgevaarlijk !

  2. mooi ding maar ; zo simpel liggen de zaken niet ; de varieteit aan winkels in de stad is mede te danken aan de mensen buiten de stad ,en goede bereikbaarheid geeft meer omzet dus kunnen de winkels waarschijnlijk niet lang bestaan als alles met de fiets aan en afgevoerd moet worden . zoals in ,s hertogenbosch is super ; je auto parkeren bij het transferium buiten de stad inclusief de busreis naar de binnenstad om de tien minuten voor maar 2 euro ,[ de meeste mannen en vooral vrouwen zie ik niet met een hoop tassen en dozen vooral zo rond de feestdagen ] op de fiets kilometers naar huis fietsen [zeker niet bij deze weersomstandigheden] en voor wie niet van druk verkeer houd is er nog altijd ,, het platteland ,,

   1. de tegenhanger van dit verhaal is echter dat steeds minder mensen hun aankopen doen in de grote stad maar steeds meer via internet dus ook zo komen er minder auto,s in de stad en kan b.v dhl mooi met de fiets de bestellingen bezorgen, dus heeft alles ook een keerzijde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *