Cyrus gestolen in Zeist – opgelost

Mensen,

Gisteren 6 november is de transportfiets van mijn zoon gestolen, van de fietsparkeerplaats van het Herman Jordan Lyceum in Zeist.
Hij had hem niet op slot gezet omdat hij anders te laat in de klas zou komen. Hem is daarvoor al flink de wind van voren gegeven.
Maar de fiets moet terug.
Het gaat om een vrij zeldzame Cyrus Transportfiets, met als extra uitzonderlijkheid nog een versnellingsnaaf in het achterwiel.
De technische details ken ik verder niet maat het is een stevig, laag modelletje. Er hangt nog een los asaslot aan het achterrekje.

Mochten jullie hem spotten, laat me weten.
Hieronder een foto.

Groet,

Anthon Keuchenius

13 gedachten over “Cyrus gestolen in Zeist – opgelost”

  1. tja , zonde , maar ook al zou het moeten kunnen ; de wereld is niet plat , iets wat mooi is ziet een ander ook dus vraag je er wel om als je niet de moeite neemt om je slot te gebruiken , ik hoop dat je em terugvind ! succes mvr grt

 1. deze fiets is zo bijzonder dat we hem wel weer een keer tegenkomen – mohawks op marktplaats worden nu met andere ogen bekeken, al denk ik dat hij door een leeftijdsgenoot bij zijn vader in de schuur is gezet – een oproep in de Zeister Courant zal wellicht een ouder opmerkzaam maken.

  1. Ben dit verwacht ik ook ; het zal vast een slecht bedoelde grap zijn van een van de leerlingen van de school , waarschijnlijk zal ie wel ergens ,,gedumpt ,, zijn b.v in een sloot of iets dergelijks ,want zo, n fiets is te bijzonder om niet op te laten vallen als je em zou gebruiken

 2. Veel plezier zal de dief er nochtans niet van hebben, daar het zo ongeveer te vergelijken valt met een onverkoopbaar historisch schilderij.
  En matzwart is ie toch al geverfd.

 3. Mensen,

  De fiets is zojuist teruggebracht door een jongen die op camerabeelden uit de fietstenstalling stond, en door andere jongeren herkend werd. Hij heeft berouw getoond.
  Belangrijkste is: fiets is terug, en zoon zal hem nimmer meer ongesloten parkeren.

  Dank voor de hulp

  1. Jullie zullen het niet geloven maar zoon heeft op 16 januari opnieuw de fiets onbeheerd en niet op slot achtergelaten op school, haast was de reden. Opnieuw in het rond getwitterd en gefaceboekt en aangifte gedaan, helaas zonder resultaat. Totdat zich op een maandagmorgen fietsenmaker (de Fietshalte.nl) uit Utrecht telefonisch meldt met de mededeling dat de fiets hem is aangeboden, voor 30 euro. Hij accepteert, maar gaat nog wel even checken op internet, want een dergelijke vraagprijs is vreemd voor een fiets die makkelijk het tienvoudige waard is. En vindt ergens mijn naam, en via een oom in Amsterdam ook een telefoonnummer. ’s Middags mag zoon de fiets weer ophalen. Dat duurt uiteindelijk wat langer vanwege de tussenkomst van politie maar de Cyrus staat inmiddels weer achter en zoon heeft opnieuw beloofd hem nimmer meer ongesloten achter te laten. Wordt vervolgd?

 4. Gefeliciteerd!

  Er is wel eens eerder iemand geweest die wereldkundig heeft gemaakt dat zijn transportfiets gestolen was.
  Die is toen ook weer teruggekomen.
  Ik bedoel maar, zeg nooit nooit :-o)

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *