Gazelle uit Beverwijk

Ik heb in de schuur een gazelle transporter staan die uit de begin zestiger jaren (’62) dateert.
Aangeschaft, rijdbaar gemaakt, met het doel te restaureren. Wielen, banden, trapas, trappers, kettingkast, zadel, lakje….
Echter, de calculatie kwam mij te hoog uit en daarbovenop een chronisch tijdgebrek.
Maar de ruimte heb ik ook niet, om hem nog een tijdje te laten staan.

Dus vandaar via deze site vol liefhebbers. Hij staat hier (Beverwijk) om opgehaald te worden.
Maar niet meer voor lang. Ik ken iemand die hem als oud barrel weg wil halen, maar ik heb liever dat deze bij een liefhebber eindigt!

Pascal

18 gedachten over “Gazelle uit Beverwijk”

 1. Deze fiets staat inmiddels bij mij in het atelier en het blijkt een 26″ fiets te zijn met een beetje speling op de trapas. Alles wat er aan zit wat bij de fiets hoort is het frame, de trapas, het crankstel, het balhoofd, het voorspatbord en de trappers. De rest komt ergens anders vandaan maar ik moet zeggen dat de beide bagagerekken leuk gemaakt zijn. Met name de achterdrager heeft een zeer stevige en simpele bevestiging aan de staande achtervork. Daar zouden veel fabrikanten een voorbeeld aan gehad kunnen hebben.
  Nou maar weer eens kijken of ik er iets leuks van kan maken.
  ‘k Heb gelukkig nog het nodige spul liggen behalve een achterspatbord van Gazelle dus dat zal wel wat anders worden.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

   1. Hoi Richard,

    Dat is een zeer vriendelijk aanbod.
    Er zijn echter al een paar banden voor gevonden.
    Ik heb nog twee Hevea’s Maxumus en twee Vredestein Transport Extra zwaar voor twee 26″ fietsen.
    ’t Is eigenlijk jammer want die zwarte banden zijn erg goed qua slijtvastheid en lekbestendigheid maar ja…. zwart éé!?

    Ik ben nooit zo’n fan geweest van 26″ i.v.m. mijn lichaamslengte maar nu heb ik er twee waar ik niet omheen kan omdat ze veel te mooi zijn dus die gaan er aan ;-o)

    Een van de twee is leuk omdat ie er écht niet meer uitzag en de andere is leuk omdat die wel heel erg gebruikt is maar nog helemaal zonder roest. Jammer genoeg wel overgelakt in een vies kleurtje dus dat moet ongedaan worden maar het belooft ook weer een leuk ding te worden.
    Geen van tweeën helemaal origineel maar het worden wel leuke goed fietsende fietsen.

    ‘k Heb al velgen maar moet er nog wielen van maken. Morgen nog even een frame bij Erwin ophalen en dan aan de gang.

    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

    1. Hoi, Charles
     Ik had net twee pogingen gedaan om je mail te beantwoorden, maar kreeg steeds bericht dat de mail niet afgeleverd kon worden. Ook last van de kpn internet storing ? In ieder geval ik ben er morgen tussen 07:00 en 14:00. Niet te laat komen, hé, anders is het frame morgen misschien (als het een mooi exemplaar is) “per ongeluk” met de oudijzer boer mee 😉 .
     Gr. Erwin

     1. Hoi Erwin,
      Ja! Storing bij de KPN.
      Hoe laat gaan jullie open? 07.00u? dan sta ik op de stoep!
      Nou ja, zo mooi is het niet maar het is recht en compleet en dat is al heel wat voor gekregen waar.

      Tot morgen en de groetjes van mij,
      Charles Waagenaar

    1. Ik ben voor de hele winter warm in mijn hart van zo’n mooi aanbod.
     Hoef ik meteen niet meer met een tank van honderd liter te sjouwen.
     Bedankt!

     Groetjes van mij,
     Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *