Een nieuwe Gazelle

Hoi Bas,

Ik heb deze fiets in opdracht een technische restauratie gegeven.
De voornaaf was in zoverre versleten dat de kogels en de konen niet meer helemaal soepel rondgingen dus die heb ik maar vervangen door nieuwe.
De stofringen met vilten afsluiters kon ik demonteren zonder schade dus die kon ik uitdeuken en zijn weer als nieuw geworden.
De vorige eigenaar heeft een Gazelle bagagerek nagemaakt. Niet geklonken maar gelast. Het was nog niet helemaal klaar dus ik heb er zelf de bevestiging aan het stuur bijgemaakt.
Toen ik er mee bezig was heb ik pas bedacht dat er wel schroefdraad in het dikke ijzer van het rek kon worden getapt. Naderhand zijn de uitstekende bouten weggeslepen met een ‘afbraamschijf’ op een haakse slijper.
De Banden zijn City Hopper van Rubena.
De houten handvaten zijn nieuw gedraaid.
Ketting is nieuw van Wippermann.
Achternaaf is Torpedo en gereviseerd.
Achtertandwiel is nieuw 20 tands.
De achterdrager is een wens van de eigenaar.

Groetjes van mij,
Charles Waagenaar

5 gedachten aan “Een nieuwe Gazelle”

 1. Mooie fiets geworden Charles.
  Maar een vraag over de voorband. ligt deze er wel goed op?
  Had zelf laats ook een band er zo op liggen maar heb hem toen toch maar omgedraaid. of heb ik het er nu verkeerd op liggen?

  1. Hoi Dick,

   Er zit op deze banden maar aan één kant een donker gekleurd logo op.
   Je kunt op de bovenste twee foto’s zien dat het logo van de band aan de zelfde kant zit.
   Als ik het fout gedaan heb zitten ze beide verkeerd en ik weet dat ik de rijrichting gecontroleerd heb dus ik vermoed dat het bij jou niet helemaal koosjer is maar dat moet ik eerst nog een keer controleren voordat ik het zeker weet.

   Groetjes van mij,
   Charles Waagenaar

   1. Het zijn semi-slicks dus dan doet het er ook niet toe. Op een verharde weg is een profiel op een fietsband totaal onrelevant. Een fiets gaat ook niet snel genoeg om aan aquaplaning te doen.

    Je kan ze er technisch gezien dus opleggen hoe je wilt.

 2. mooie fiets geworden hoor ! maar sorry dat ik het zeg ; hoewel ik een liefhebber ben van spekbanden op een zwarte fiets [of in ieder geval in een lichte kleur ]moet ik bekennen dat ik deze wat ,,koeiig ,, van model vind , duidelijk geen transportfietsband ze ogen erg dik en bol in mijn ogen en zijn echt bedoeld voor cruisers ,het blijft jammer jammer dat de ECHTE niet meer nieuw te krijgen zijn mvr grt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.