Simplex Cycloïde

Hoi, Bas
Bij Simplex is de term cycloïde wel eens gevallen dus het leek mij wel handig omdat eens nader te verklaren
In de bijlage zitten twee scans van een Simplex folder uit 1936 waar het wordt uitgelegd.
Gr. Erwin


Beschrijving van de Simplex Cycloïde constructie als toegepast in de modellen Holland, Standaard, Radium, Elite.

Octrooi 36206

Meer over dit octrooi hier.

2 gedachten aan “Simplex Cycloïde”

  1. Aha, fijn om te weten. Cycloïde lagers zijn gewoon wat ze tegenwoordig industrie lagers noemen. Nadeel: ze kunnen weinig zijdelingse belasting hebben, voordeel: geen onderhoud. Mooie tekeningen weer.

  2. Hoi,
    Ik heb een simplex met zo’n cycloide trapas maar nu is deze gebroken, beide stofkappen zijn verwijdert maar nu wil de ronde moer niet los ,mijn vraag is dit gewone schroefdraad of linkse ,en als hij echt niet los wil is er dan een manier om de hele handel er in een keer uit te persen en te vervangen door een thompson as, aangezien er geen nieuwe assen meer te krijgen zijn denk ik.
    Deze fiets is van mijn oma geweest en ik was eigenlijk van plan er nog heel lang op te fietsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.