Transportfietsen voor Open Monumentendag

Hallo transportfietser,

Voor Open Monumentendag in `s-Hertogenbosch zoek ik een of twee transportfietsen uit de jaren 20 of begin jaren 30 te leen voor een dag, hier in de stad wordt op die dag op het in 1930 gebouwde Sint Jacobshofje de tijd van de bouw terug gebracht, de meeste zaken zijn inmiddels in kannen en kruiken, maar oude transportfietsen zouden een welkome aanvulling zijn.
Mijn vraag is dus, wie woont er in de omgeving van `s-Hertogenbosch en zou voor een dag zijn fiets op het voor alle verkeer en bewaakte plein willen neerzetten, de fietsen mogen op slot en eventueel aan de ketting, daarnaast gebeurt een en ander onder auspiciën van de gemeente, die garant staat voor eventuele schade of vermissing.
Graag verneem ik of er mensen zijn die hun fiets beschikbaar willen stellen.

Met vriendelijke groet Herman van Boxtel

13 gedachten aan “Transportfietsen voor Open Monumentendag”

  1. Hoi Richard, van Bikes to remember heb ik een toezegging, maar die hebben op dit moment alleen Belgische fietsen ter beschikking en geen transporters.
    En euh Frits die eerste ken ik die heb ik bij je gezien maar in gerestaureerde staat, maar als het jullie over de streep kan trekken, het gaat om een door de gemeente georganiseerd evenement, waar alles en iedereen in principe verzekerd is, daarnaast is het evenement op een afgesloten plein MET bewaking dat alleen toegankelijk is voor voetgangers.
    Maar ik begrijp jullie terughoudendheid.
    Ondanks dat wordt het een erg mooi evenement en zullen we er alles aan doen om het in alle opzichten te laten slagen.

    Groet Herman

    1. O.K. Herman,
      maar dat is nog geen antwoord op mijn twee vragen.

      En dan nog een vraag: wil je van mijn aanbod gebruik maken?

      Ik heb evt. ook een oud metalen kinderdriewielertje en dito bolderkarretje, of een invalidendriewieler uit 1920. Een foto hiervan kan ik evt. prive mailen….

      Frits

  2. Herman;de meeste verzamelaars / liefhebbers zijn erg zuinig op hun bezit en zetten dat niet graag in de menigte en dat is bergrijpelijk [ want geld kan niet alles goedmaken als iets beschadigd raakt ] maar TOON MENSINK in OIRSCHOT verkoopt en verhuurt dergelijke fietsen misschien is dat wat ? mvr grt

  3. Verzekerd? Een fiets uit de jaren twintig, wat is de dagwaarde? Zal je ‘m eerst moeten laten taxeren, anders wordt ’t € 0,17 de kilo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *