8 gedachten aan “Bouwpakket op marktplaats”

  1. De remhevel is zo te zien van een laat model torpedo naaf (jaren 70 ?). De spaken van beide wielen zijn licht van kleur, dat betekend dat ze verzinkt zijn. Ook meer iets van een naoorlogse fiets. Het stuur is ook krom en heeft links bij de stuur pen een knik. Er zit ook geen rek bij. Flinke klus volgens mij.
    Gr. Erwin

  2. Ook is de velg van het achterwiel ingedeukt,had ook nog geboden ,(Ik woon daar in de buurt)maar ze gingen er ver overheen tot 75,00 veel te gek voor dit project!
    Groet Ad

        1. Dat lijkt me al gauw het geval in dit soort bouwpakketten. Zo was ook een van mijn bakfietsen, waarbij al gauw duidelijk werd waarom de moed was opgegeven: wielen waarvoor geen banden meer beschikbaar waren, en de schroefdraad op de assen te ver weggecorrodeerd. Dat project kostte uiteindelijk ook verreweg meer dan de marktwaarde van de bakfiets (bijna af), ondanks dat de onderdelen er vrij kompleet uitzagen. Je kunt het eventueel wel zien als een interessante set reserveonderdelen. Als de kettingkast en spatborden nog goed zijn verdient het zich daaraan al terug.

  3. Hoi Jeroen,

    Volgens mij is de marktwaarde een zeer subjectief gegeven. Ik denk ook niet dat je met dergelijke projecten al te veel aan geld of winst kunt denken want het wordt toch altijd te duur. Zeker als je uren gaat tellen. Zelfs met een lage uurvergoeding wordt het al snel veel te veel dus dat doen we maar niet.
    De liefhebberij wordt in de lucht gehouden met een hoop geduld en veel improvisatie en “je moet er wat voor over hebben”. Wachten op onderdelen is een duidelijk aanwezig aspect.
    Ook de marktwaarde wordt geïmproviseerd en vastgesteld aan de hand van al dan niet pragmatische voorkeuren.
    Een transportfiets als stationsfiets heeft voor zijn eigenaar maar 10% van de waarde die een liefhebber er misschien aan vast knoopt.

    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *