10 gedachten aan “Amsterdamse expediteurs, december 1954”

  1. Dit waren de expeditites aan de Nieuwe Zijds. De Amsterdammers leveren pakketten aan, lopend, met bak- en transportfietsen, waar het met vrachtwagens verder wordt gedistribueerd. Met enorme verkeersoverlast tot gevolg.
    Plan was de binnenstad te verlichten van al het verkeer dat hierdoor werd aangetrokken, dus de bodediensten te verplaatsen naar de Oostelijke Handelskade, tot een definitieve oplossing wordt gevonden.
    De expediteurs willen deze onzekerheid niet en vrezen wegens de ongunstige locatie concurrentie van Van Gend en Loos en het spoor.

  2. Hoi Bas,
    Het zal duidelijk zijn dat het op weerstand stuit als er iets dergelijks als één of meerdere transferia voor vrachtwagens wordt gecreëerd aan de rand van een stad waar goederen opgehaald worden met bak- en transportfietsen ten behoeve van de binnenstad.
    Hier in Tilburg hebben ze de verkeersoverlast ‘opgelost’ door tot 11.00u het wandel en fietsgebied te openen voor vrachtwagens ter bevoorrading.
    Fietsen en wandelen kan je maar beter uitstellen tot ná 11.00u maar daarna is het goed toeven.
    Na die tijd zouden er best nog wat fietsen door de stad mogen rijden als bode diensten in plaats van kleine vrachtwagens van bijvoorbeeld PostNL.
    Er zijn een paar jaar geleden al plannen geopperd wat betreft deze manier van bevoorrading van een binnenstad.
    Er wordt geen werk van gemaakt. Het blijft raden waarom niet.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

    1. Morgen staat een prachtige bakfiets op de site. Een parel voor de stad Leiden. Daarvan zouden er wel een paar door iedere stad mogen rijden!

          1. Ja, prachtig zo’n Long John. Zouden ze meer moeten doen.
            Af en toe zie je ze wel eens gaan vol met kinderen maar er zijn veel meer toepassingen mogelijk en er zijn veel voordelen aan.
            Groetjes van mij,
            Charles Waagenaar

            1. In Breda rijden ze al rond. Blauwe Long Johns met een kist op de laadvloer waar pakketjes o.i.d. in zullen zitten.Op het frame staat de tekst Bulitt Cargo bikes. Het kwam heel snel voorbij en ik denk dat het DHL bezorgers waren.

                1. Zo te zien wel. Alleen waren ze lichtblauw van kleur en stond er een (ik denk metalen) kist op de laadvloer. Als ik ze weer zie zal ik er een foto van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *