10 gedachten over “Vredestein 26 × 2 × 1¾”

 1. Hoi Marcel,
  Ik heb nog een achterwiel met zo’n band waar een Beckson in zit maar ik heb er geen velg voor een voorwiel bij.
  Er stond ooit een tandem op marktplaats te koop waar de verkoper bij had gezet dat de banden van de foto vervangen waren. Die oude banden heb ik toen van hem overgenomen maar die zijn eigenlijk alleen nog maar goed voor het museum.
  Maar ze zijn dus ooit wel gemaakt. Het zijn precies dezelfde banden die jij op de foto hebt gezet maar dan crème.
  Zijn de zwarte nog gewoon te koop?
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. Hoi Charles

   Stond er bij die van jou ook nog Transport op ?.
   ze zijn of waren volgens mij normaal verkrijgbaar of te bestellen .

 2. Hoi Charles, Marcel
  Hij staat nog op de website van Vredestein en bij onze banden leverancier in de lijst, dus hij is nog leverbaar. Hij wordt niet onder de transportbanden genoemd, maar heeft de type naam: Vredestein. Union had in de jaren negentig een soort transportfietsje met dubbele bovenbuis en Stecodrager waar deze banden opzaten. Volgens mij was dit de laatste nederlandse fiets waar deze banden opzaten. Ik ben ze in de werkplaats al zeker 10 jaar niet meer tegengekomen, dus het zal mij niet verbazen als het met deze maat binnenkort ook afgelopen is, of hij moet in het buitenland nog gangbaar zijn. De adviesprijs is trouwens 29,95 euro. Voor de rest maakt Vredestein ook nog een raceband voor deze velgmaat (23-571), maar daar hebben wij niks aan.
  Gr. Erwin

 3. Hoi Erwin,
  Bedankt voor de info. Ik ga proberen om er via de groothandel een paar te pakken te krijgen. Als ik ooit nog een velg tegenkom kan ik er weer een set van maken.
  Als het niet lukt kan ik er bij jou dan een paar bestellen?
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *