5 gedachten aan “Prijscourant Velenzo Rijwielfabriek Amsterdam”

      1. De Velenzo Rijwielfabriek werd opgericht in Groningen door Max Velleman (1886-1962), toen nog onder zijn eigen naam. Velenzo staat voor Velleman en zoon: Max Velleman en zijn jonggestorven zoon Jakob (1907-1929).

        In 1907 trok de familie Velleman naar Amsterdam, waar de fietsenfabriek en groothandel in fietsonderdelen aanvankelijk in de Haarlemmerstraat gevestigd was. Later verhuisde het bedrijf naar diverse adressen op de Geldersekade en in 1932 naar het pand aan de Prins Hendrikkade, waar het tot 1985 zou blijven. Harry en Max Philips, kleinzoons van Max Velleman, waren de laatste eigenaars.

  1. Velenzo is na de Prins Hendrik Kade verhuisd ik dacht Waterland en vervolgens naar Amstelhoek in Uithoorn. In Uithoorn ben ik eerst als vakantie werk begonnen daar na ben ik blijven hangen ongeveer 4 jaar. Leuke werkgevers leuk bedrijf. De heren Harry en Max waren Leuke en vriendelijk werkgevers.

    Joop Koning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *