9 gedachten over “Groeiend graan”

 1. Voor de genen die hier niets van begrijpen vul ik dit filmpje even aan. Op ons volkstuinencomplex in Breda zijn we begonnen met een experiment om graan te telen, dat te oogsten en daarvan, op de tuin, een brood van te bakken. En dat natuurlijk op te eten. We doen alles met de hand. Er komt geen elektriciteit en geen brandstof bij aan te pas.

  Fietsen en fietsen, speelt hierin een bescheiden bijrol. We willen hiermee een aantal dingen aantonen. Dat je de auto af kunt schaffen en dat je een heel jaar lang, erg lekker, kunt eten van je eigen stukje grond.

  1. beste Roeland ; dat is een heel gevaarlijke gedachtengang , dat je lekker kunt eten van je eigen stukje grond geloof ik best maar , stel dat jij plots een hartstilstand krijgt op je volkstuin ; stel je dan ook de komst van de ambulance niet op prijs , of wordt je liever met de kruiwagen , bakfiets of transportfiets naar het dichtstbijzijnde hospitaal gebracht? Want daar moet immers ook elektriciteit , brandstof en een auto aan te pas komen ? mvr grt

   1. Hoi Richard,
    Berenvlees is best lekker. Ik vreet ze altijd op dan kom ik ze niet tegen op de weg en kan ik lekker doorfietsen. Door al die lichaamsbeweging krijg ik vervolgens nooit of te nimmer last van mijn hart en kan ik lekker met mijn transportfiets op bezoek bij iedereen in het ziekenhuis. Dan neem ik heerlijke gezonde groenten en een goed humeur mee in de hoop dat het besmettelijk is. Een soort MRSA (Met Recht Super aangenaam) maar dan omgekeerd.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

    1. klinkt gezond , maar toch , als je iets overkomt , is het fijn als er snel medische hulp geboden kan worden dus laat ale auto,s maar lekker rijden dat is ook goed voor de economie mvr grt

     1. Ja zeg, als je voortdurend bang bent om dood te gaan heb je geen leven.
      Verder staat ’t niet gebruiken van de personenauto los van ’t bestaan en gebruik van de ambulance.

      1. de auto afschaffen is wat anders als je auto opruimen bedoel je waarschijnlijk ; het is makkelijk om ideaalistische uitspaken te doen maar dan moet je ook consequent zijn , je moet je hobby ook los kunnen zien van de echte wereld want bij niet iedereen vliegen de gebraden kippen naar zo maar binnen dus zijn er ook mensen die er dagelijks met de auto op uit moeten om de kost te verdienen , de mensen te kunnen voorzien van dagelijkse levensbehoeften , enz. enz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *