13 gedachten over “Zat. 12 mei, Grootte Transportfietstoer 2012”

 1. Jahaaa!! De toer komt er weer aan!!
  Nog een paar nachtjes slapen en we kunnen weer.
  Ik kan bijna niet wachten om alle blaadjes weer uit de bomen te zien komen om er dan met zijn allen onderdoor te fietsen.
  Het is leuk om te weten dat er in Nederland weer een paar mooie exemplaren bij zijn gekomen die deze keer ook meegaan. Transportfietsen dus, ook blaadjes maar die bedoel ik niet.
  Weer genoeg te bewonderen dus maar ook om van het fietsen zelf te genieten.
  Zeker als we in het begin een paar keer een hellinkje op moeten is er voor iedereen de uitdaging om te laten zien dat ie de lichtst lopende fiets heeft weten te creëren (en een paar spiertjes.)
  Bedenk dat alles wat omhoog gaat ook weer naar beneden moet. Dat zijn de leukste stukkies natuurlijk!
  Aanmelden is niet noodzakelijk maar als je weet dat je iets later komt is het wel slim om het te laten weten. Iedereen snapt dat we nauwelijks te houden zijn en het zou zonde zijn als we al weg zijn als jij er nog niet bent.
  charles@fotomaan.nl
  Dus, KOMT ALLEN!!
  DEN NIEUWEN TOER TEGEMOET.
  12 mei, stationsplein Velp.
  Jabbadabbadoe!!
  Charles Waagenaar

 2. Beste mensen,

  Dat was me weer een tocht, alles goed geregeld en een leuke lokatie. Mijn dank aan de organisatie voor de tocht en de keuze voor een locatie in de buurt van een station. Leuk verhaal en bord erbij, meteen ook iets nuttigs achter gelaten voor de toekomst.
  Ik ben vanaf het pondje in Amsterdam met pijn en moeite op mijn trapasstompje naar huis gefietst. Een welgesmeerd glijlager door een rubberzool en asstompje over aangekoekt vet.
  Bedankt voor alle hulp en de tijdelijke vervanger!

  Met vriendelijke groeten,

  Yorick.

  1. Hallo allemaal
   Ik vond het weer een zeer geslaagde dag!
   dank aan organisatie,en aan iedereen voor de gezellige dag en hopelijk volgend jaar weer!!!!
   Groet Ad

 3. Beste iedereen die van fietsen houdt!!
  Volgend jaar gaan we natuurlijk weer fietsen met zijn allen en daarom heb ik de kalender van 2013 geraadpleegd om te kijken wanneer De Grootte Transportfietstoer 2013 verreden kan worden
  Ik zag tot mijn verrassing dat 12 mei weer op een zondag valt. Dat is tussen hemelvaart, 9 mei en de zondag daarna eerste pinksterdag.
  Zondag 5 mei is het bevrijdingsdag dus 12 mei is ‘nog vrij’.

  Nu wil het geval dat er voor 19 mei door het Fietsmuseum Amsterdam een tocht wordt georganiseerd waar jullie aanwezigheid ook verlangd wordt.
  Er zijn dus twee zaken die aandacht verlangen.
  Of we naar Friesland willen om daar te gaan fietsen op 12 mei
  Of we met het Fietsmuseum Amsterdam gaan fietsen op 19 mei.
  Gaan we dat beide doen? Of maken we een combinatie?

  Graag jullie reacties.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 4. Hoi Erwin,

  Het lijkt mij voor iedereen wel te doen om aan beide tochten mee te doen.
  Er zijn via de mail al meer berichten binnengekomen dat mensen graag aan beide tochten mee willen doen.
  De toer in Amsterdam is eigenlijk een ‘historische tocht’ in de zin dat er het museum een gezicht moet krijgen. Dat is in opbouw en iedereen die meefietst helpt daar aan mee.
  Historische Rijwielvereniging ‘de oude fiets’ doet ook mee. De bedoeling is dat er een tentoonstelling wordt ingericht op een plek waar de tocht eindigt. Er zijn al een paar leden die fietsen beschikbaar stellen. Dat moet ook want het museum heeft zelf nog geen fietsen.

  Langs de tocht worden er activiteiten georganiseerd die te maken hebben met het ambacht fietsenmaken of behendigheidsproeven waar je overigens niet verplicht bent om aan mee te doen maar ook gewoon naar kunt kijken.
  Het wordt dus geen kilometers vreten maar een evenement waar je aan mee doet.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

   1. of is het ,, Het Gejatte Fiets ,, museum; dat zou gelijk verklaren waarom het geen fietsen heeft [sorry die was flauw ]

 5. Hoi Richard,

  Ja, héél bijzonder! En daarom moet iedereen ook meteen in zijn of haar agenda zetten dat er op 19 mei gefietst moet worden in Amsterdam.
  Dat jij dat toch allemaal zo goed begrijpt?! ;-o)

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 6. je hebt gelijk ; ik begrijp dat de collectie wat aangevuld dient te worden , anders begint het daar ook aardig op de Rotterdamse kunsthal te lijken [o] mvr grt

 7. Hoi,
  Uiteraard is mijn zweeffiets niet voor permanente expositie, in het museum, maar in ieder geval doe ik graag mee op 19 mei, Amsterdam. Dokkum is een heel eind, dat moet ik nog even bekijken.
  Na de crash op het dijkje bij Dieren is de DCR inmiddels door een vakkundige smid gericht en sinds enkele dagen geheel hersteld. Ik moet alleen nog wat biezen, hier en daar, maar hij rijdt als vanouds.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *