Mastodont de weg op

Hoi Bas,

De fiets van Len, de Mastodont is ook klaar. De fiets is niet merkloos maar het is niet bekend wat het merk dan wel is. De resten van de transfers werden door mij niet meer herkend.
Er moeten nog transfers geplakt (merk?) worden en de achterband moet nog vervangen door een betere oudere maar voor de rest is het een fijne fiets geworden.
Op het voorwiel ligt een Vredestein Transport in de kleur crème met baksteen profiel. Er is er nog een onderweg deze kant op voor het achterwiel.
De fiets is zéér lichtlopend en de Durex achternaaf remt als de “gesmeerde bliksem”. Je hoeft hem maar aan te raken en je staat stil.
Het frame, beide crancks, het stuur, de voorvork, de achtervork en de bagagedrager waren krom en zijn allemaal weer recht gezet.
Het kettingscherm zal een slijtplek in en dat is nog steeds zo.
De fiets is aardig origineel gebleven. Het Batavus zadel zat er al op en Len vond het lekker fietsen dus die hebben we laten zitten. De pedalen stond ik echt van te kijken. Olie er in laten lopen en het leek wel nieuw zo licht als die rondgingen en geen spat speling.
Verder zijn er een bel, koplamp, achterlicht, ketting, een trapas, twee handvatten aan toegevoegd plus één spaak met nippel met hartelijke dank aan Peter van de2wieler-hobbyist.nl. Hij had nog een spaak van de goede dikte en lengte liggen en die heeft ie gratis opgestuurd.
De jongens van Smederij De Vuurvlam in Tilburg krijgen ook een warme douche want die hebben het laswerk, de voorvork en het bagagerek, gedaan en dat kostte ook niets.
De mensen van Wateridee verdienen ook alle lof omdat ze belangeloos een prachtige ruimte ter beschikking hebben gesteld waar ik mijn werkplaats heb mogen inrichten.
Oh ja, en let ff op de handvatten!!
Groetjes van mij,
Charles Waagenaar


Hier de foto’s van voor de restauratie.

22 gedachten aan “Mastodont de weg op”

  1. beste Charles , je hebt er weer een pracht fiets van weten te maken , en mooi op tijd klaar want het lekkere weer is net begonnen , dan kan Len gelijk gebruik ervan gaan maken , en prachtig met die oude spekbanden eronder , dat MAAKT het [ ook die handvatten zijn een overwinning ] mvr grt en Len veel plezier ermee Richard

  2. Beste Charles,
    Len mag in haar handen wrijven met zo’n mooie fiets!
    Gefeliciteerd met het prachtige resultaat en inderdaad die creme spekbanden erop maakt het zeker een stuk mooier!
    Het is wel even wennen, die rode handvaten waren toch jou handtekening? maar deze zwarte vind ik er ook mooi opstaan hoor! Misschien leuk om een foto van de aanschaf erbij te plaatsen, zodat de totale transformatie te zien is? Len veel plezier ermee , en Charles weer een prachtig resultaat!

    Met vriendelijke groet,

    Maurice

    1. Ze heeft flink in haar handen gewreven maar nu wil ze graag een fiets met minder gewicht.
      Dat wil zeggen dat deze te koop is.
      Mocht er iemand geïnteresseerd zijn dan kan er een berichtje gestuurd worden naar:
      fotomaan@hetnet.nl

  3. Hoi Charles.
    Je vergeet nog de belangeloze medewerking van de boom te vermelden die telkens een pracht van een fiets hielp ondersteunen voor de foto. Wat een mooi verhaal. En een vergelijkingsfoto met ‘vóór en ná’ vind ik ook een heel goed idee. Je kunt er menigeen mee inspireren om ook eens iets dergelijks te gaan doen.
    Proficiat met het geweldige resultaat en groeten,
    Roeland.

  4. Zo trots als een pauw kwam Len gisteren haar fiets showen.
    “helemaal origineel…was van alles krom…hij loopt zó licht… goed hè?!”….helemaal gelukkig ermee.
    Wát een huzarenstuk van Charles zeg: ik kan zelf niet eens een band verwisselen.

    We hebben hem maar even binnen gezet tijdens de koffie…zo een wil heel de buurt wel.
    Chapeau Charles en veel fietskilometers met ‘goei ete’ én goeie zin voor Len!

    Ben zelf niet zo’n fietser, maar dit kunstwerk houdt me wel vóórop..toch?!

    1. Dit is niet eens de naam test waardig. Gewoon uit de folder overgeschreven en even kijken of hij op z’n standaard blijft staan. Meer niet.
      Gr. Erwin

  5. Best een schôn fietskè. Proficiat, Charles, met dit huzarenstukje. Len, veel plezier ermee. Waar is trouwens dat melktuitenrek gebleven? Staat dat op internet?
    Gegroet Peer

      1. het had misschien toch wel iets gehad met dat rek met twee melbussen eraan en een stapeltje goudse kazen met een mand boter bovenop het voorrek als frau Antje verkleed door Nederland cruissen mvr grt Richard

  6. Wat houd je tegen?
    Hij ligt nog bij mij op de plank.
    Een paar melkbussen en Goudse kaas is wel aan te komen.
    Lijkt me erg mooi op zo’n Phoenix uit Leeuwarden. Volgens mij hebben ze daar ook nog wel een kist boter. Weer eens wat anders als koffie.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

    1. Charles, kun je het melktuitenrek mee brengen naar Berlicum? Ik heb er wel interesse in. Een maatja van mij uit Blosward heeft al een paar melkbussen voor me klaar staan. Nu moet ik ze nog kunnen vervoeren.
      Gegroet Peer

      1. Hoi Peer,
        Je hebt pech! Net verkocht! Is al betaald en alles.
        Ik heb er nog een paar maar die zijn niet helemaal compleet. Ik zal er een paar foto’s van maken dan moet je maar even kijken of je er iets mee kan.
        Die foto’s komen volgende week.
        Groetjes van mij,
        Charles Waagenaar

  7. Ha ha de boterkist heb ik al , en gevarieerd is nooit verkeed ,maar laten we het maar bij koffie houden mvr grt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *