Transportfiets uit Emmen

Hoi Bas,

Er is weer een fiets bijgekomen uit Emmen.
Deze keer opgehaald bij een verzamelaar. Hij vertelde dat hij al 16 fietsen van de hand heeft gedaan omdat ie kleiner wilde gaan wonen.
De fiets is niet door mij gekocht maar door een vriendin die al meerdere keren aan had gegeven dat ze graat zo’n fiets wilde hebben.
Toen ik deze fiets tegenkwam op marktplaats zag ik wel dat er de laatste 40 jaar geen onderhoud meer aan was gepleegd wat ik al een pré beschouw. We zijn met zijn tweetjes naar Emmen getogen om de fiets op te halen.
We zijn natuurlijk bezig geweest om een merk te ontdekken. Het framenummer is 58297 en zeer goed leesbaar. Op de andere kant van de zadellug staat “ TT “ Ik meen dat ik wel vaker gelezen heb dat iemand dat tegenkwam. Op de voorvorkkroon staat “ 46B “ en er is nog wel een restant van een balhoofdtransfer te zien maar dat is niet meer te lezen. Ik heb er nog geen foto van maar die komt in de rest van het verslag van de restauratie.
Grappige details van de fiets zijn de dikke spaken in voor- en achterwiel, de brede DUREX achternaaf met brede remmantel voor transportfietsen en de zeer zware voornaaf met een as van ongeveer 12mm dik en moeren voor sleutel 20.
De fiets is inmiddels volledig gedemonteerd maar voor dat het zo ver was moest ik een aantal problemen oplossen.

Het stuur zat vast en dat is een vaker voorkomend probleem. Dit is nu de vierde keer dat ik er mee wordt geconfronteerd en deze keer was de schroefdraad van de binnenbalhoofdbuis waar het bovenste lagerdeel van het balhoofd zat finaal weggesleten. Je kon het met de hand in het rond draaien. De contramoer daarboven zat echter weer zo vast dat er geen beweging in te krijgen was. Daar moest absoluut iets aan gebeuren dus het stuur moest er uit. De fiets heeft inmiddels ondersteboven met de contramoer van het balhoofd in de (zware Engelse) bankschroef gezeten (heetstoken en buis tussen de vorkpoten maar dat haalde ook niets uit. ’t Is maar om aan te geven hoe vast het zat. Dus het losmonteren wilde niet echt lukken.
Ik heb een manier van werken moeten verzinnen om zo weinig mogelijk schade aan te richten dus ik heb op het forum van de Vereniging De Oude Fiets ook maar even om goede raad gevraagd. Theo de Kogel kwam toen met het idee om het de contramoer in de lengterichting van de vorkbuis door te slijpen. Die gaat dan wel verloren maar als ie er niet af wil na het heetstoken dan weet ik ook niet anders dan dat ie niet meer te redden is.
Het bovenste lagerdeel van het balhoofd kan je zo in de rondte draaien en was dus niet meer af te stellen.
De contramoer heb ik voor een gedeelte weggeslepen met een afbraamschijf. Toen met een hamertje en een oude schroevendraaier het laatste stukje open getikt. Toen die los was kon het lagergedeelte ook omhoog en kon de binnen balhoofdbuis naar beneden zakken.

Boven de verdikking die de vorkbuis in het stuk vlak boven de kroon heeft heb ik hem door geslepen onder de klos van het stuur. Die was deze keer niet de klos en het stuur bleef daardoor ook heel.
Toen het stuur met het restant van de binnenbalhoofdbuis in de bankschroef gezeten met een slijpschijf heel voorzichtig en in de lengterichting een “slootje” geslepen. Daar weer met een schroevendraaier en een hamertje het laatste dunne gedeelte los getikt en open gewrongen. Het stuur was daarmee gered en kan weer gebruikt worden. De contramoer was van het oude, hoge model maar daar had ik er nog een van liggen. De binnenbhalhoofdbuis bleek een standaardmaat te hebben dus daar kan weer een stuk buis mét draad van een oude voorvork op gelast worden en dan kan de zaak weer in elkaar. Alles wat ik kwijt ben is de contramoer dus dat viel nog erg mee.Ik ben blij dat ik even de tijd heb genomen om er over na te denken en wil iedereen bedanken voor de goede raad.
Ik ben van te voren nog wel bezig geweest met kloppen en heetstoken maar het wilde niet los. Ik heb er zoveel kracht op gezet terwijl mijn vriendin het vlammetje hanteerde dat de stuurstang boven de binnenbalhoofdbuis begon te torderen.
Dat was het moment dat ik besloot om “de zaag er in te zetten”. Ik had het geluk dat ik nog een oud stuur had liggen wat een stuurbuis had van dezelfde buitenmaat had als van een fiets maar een binnenmaat die veel kleiner was. Zéér dikwandig dus en daar heb een stukje van gebruikt om een verbinding te maken tussen de oude en de nieuwe binnenbalhoofdbuis.Nu nog even lassen en het kan weer 50 jaar mee.
De kranckspiën zijn er ook uitgekomen wat nog meeviel maar ik moest de krancks wel heet stoken om ze van de trapas af te krijgen.
De zadelpen was ooit al een keer vervangen maar kwam er na een week kruipolie relatief gemakkelijk uit.
De fiets is volledig gedemonteerd en ik kan nu aan de wederopstanding beginnen. Het is leuk dat ie in’t ieder geval voor het oog weer helemaal origineel gaat worden.

Groetjes van mij,
Charles Waagenaar

23 gedachten over “Transportfiets uit Emmen”

 1. hallo Charles, wat een mooie fiets! hij lijkt op die van mij: ook 26×2 banden, dikke spaken grove assen. en volgens mij komen die nummer ook wel overeen… als het goed is heeft deze fiets ook een lager verzet. zou je ook een foto kunnen plaatsen van de “durex” achteras? ik heb twee jaar naar zo ’n as gezocht, de mijne was stuk. uiteindelijk door een metaalmannetje het onderdeel laten namaken. en sinds twee weken fiets ik er weer mee. foto’s volgen, eerst ff genieten van het ijs…
  er staan op deze site wel foto’s van.
  groeten uit workum,

  Anne de Jager

  1. Hoi Anne,
   Ik heb het artikel gevonden.
   http://www.transportfiets.net/2007/07/27/de-twee-transportfietsen-van-anne-de-jager/#comments
   Het lijkt er inderdaad veel op dat het broertjes zijn!
   Het framenummer, er zit 1279 tussen, en vooral dat 46B op de voorvork maar ook dat drie cijferige nummer in relïef op de tweede zadellug, de dikke spaken, zware voornaaf en DUREX achternaaf en natuurlijk de melbusdrager. Alleen is er bij mij geen balhoofplaatje maar een transfer geplaatst. Verder volgens mij dezelfde fiets en hij komt ook uit Drente. Zou leuk zijn om ze een keer naast elkaar te zetten.
   Ik ben wel van mening dat bij mij de trapas een keer vervangen is omdat ie aan de kettingkant te kort was en aan de andere te lang.
   Zou jij eens willen kijken wat de totale lengte van jou trapas is? Heb ik een beetje in indicatie.
   Groetjes van mij,
   Charles Waagenaar

 2. mooi opgelost dat probleem een geluk dat je bij deze Transporter een standaard maat vorkbuis hebt , ook die maat balhoofd stellen zijn makkelijker te vinden .

 3. Hoi Mensen,
  Ja, mooie fiets éé!
  Hij is nu echt helemaal gedemonteerd en toen ik met de inspectie bezig was kwam ik erachter dat het frame ook een tik heeft gehad.
  Het lijkt wel of alles aan de fiets krom is.
  Maar niet getreurd, er is iets aan te doen. Ik ben “een frame naaste een frame” aan het ontwerpen wat zwaarder en dus sterker is dan het frame van de fiets zodat ik met draadstangen heel precies kracht kan zetten waar het moet zodat het weer recht getrokken wordt.
  Gaat natuurlijk weer wat tijd inzitten maar daar hebben we genoeg van.
  Er is al een stuk rechthoekige pijp onderweg waar ik het “richtframe” van kan maken.
  Eigenlijk wel een leuke uitdaging om dat voor de eerste keer te doen.
  Foto’s van de DUREX naaf worden morgen gemaakt en verstuurd naar Bas. Ik zal hem even uit elkaar nemen en naast een “gewone” Torpedo leggen om het verchil te duiden.
  Het is inderdaad een gelukje dat de BBB (binnenbalhoofdbuis) een standaard maat van een toerfiets heeft. Temeer omdat ik de BBB niet kon redden omdat het stuur er in vast zat. Ik heb nog wel bedacht dat een BBB met afwijkende maat en schroefdraad die niet meer goed is doorgezaagd kan worden waarna je er dan weer schroefdraad op kunt snijden aan de kant waar gezaagd is, omdraaien en weer vastlassen. Heb je van de originele BBB met afwijkende maat weer een goeie voorvork gemaakt.
  En geloof het of niet maar de banden waren nog goed. Erg lang geleden dat ze opgepomt waren maar ze deden het nog. Binnenbanden zijn Vredestein transport Potdicht speciaal 26×2. Een van de buitenbanden is een cremekleurige Vredestein NYLON Transport. De ander is een Hevea Maximus. De buitenbanden zijn eigenlijk meer voor het museum dan om mee rond te fietsen maar als de fiets klaar is leg ik ze er wel even op voor de foto. Moet er bij zeggen dat dat nog wel even gaat duren waarschijnlijk. De temperatuur buiten werkt ook niet mee.
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. Hoi Charles.
   Als je nagaat wat ze op een dergelijke fiets allemaal vervoerden verbaast het me niet dat het een en ander krom is. Maak je ook foto’s van het richten van het frame? Daar ben ik heel benieuwd naar. Ik moet zelf ook nog eens aan een vergelijkbare klus beginnen.
   Groeten,
   Roeland.

 4. Hoi Roeland,
  Ja, ik ben van plan om deze keer een nauwgezette fotoreportage te maken van alles wat ik met de fiets ga doen. Lijkt me leuk om dat hier te laten zien zodat iedereen daar zijn voordeel mee kan doen.
  Ik heb gemerkt dat ik ook veel van anderen heb geleerd door zo af en toe eens hier en op andere fora te snuffelen.
  Het is niet helemaal zeker dat de vervormingen door vervoeren van zware lasten is gekomen. Het lijkt er meer op dat de fies op een of andere manier flink in de verdrukking heeft gezeten. Het is gelukkig allemaal omkeerbaar.
  Maar het is niet helemaal comfortabel in mijn koude schuurtje op dit moment dus het zal even op zich laten wachten.
  Ik ga morgen wel een paar foto’s van de naven en andere onderdelen maken. Die stuur ik dan op naar Bas.
  Het richten van het frame heeft veel denkwerk nodig maar ik beschouw het maar als voorpret. Er gaan een zeer sterke stale balk, over de lengte doorgeslepen dikwandige buizen en een hoop draadstangen aan te pas komen. Als het een beetje mee zit zal ik nog constructies moeten lassen om de grote krachten die er nodig zijn in de juiste richting te leiden.
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. Charles, heb je bij het richten de beschikking over een stevige bankschroef met dito bevestiging ? Heb je ook een frame lineaal ?
   Dan heb ik wat richtmethodes zoals die bij de opleiding voor fietsenmaker wordt geleerd.
   Gr. Erwin

   1. Hoi Erwin,
    Ja, ik heb de beschikking over een zware Engelse bankschroef die goed vastzit.
    Ik heb geen framelineaal maar ik zit er aan te denken om er een te maken.
    Is niet echt heel moeilijk volgens de voorbeelden die ik er van gezien heb maar ik ben zeer geïnteresseerd naar je tips hoor. Ik zou niet weten wat ik zonder al die info die van het net afpluk zou moeten.
    Het is met het frame waar ik nu mee bezig ben zo dat de zadelpenbuis ongeveer 12cm boven het trapashuis in de richting van de zijkant van de fiets is verbogen. Dat is nog de gemakkelijkste om weer recht te krijgen.
    De ander zit in de schuine buis tussen de onderkant van het balhoofd en het trapashuis. Die is wat lastiger omdat ik een draadstang door het balhoofd moet steken. Daar komen dan een paar stevige plaatjes staal overheen die ik met een paar moeren goed vastzet. Aan de onderkant van het balhoofd maak ik dan een stuk profielijzer wat sterk genoeg is in een bepaalde hoek die precies in lijn staat van de vervorming. In dat profielijzer komt een gat waar het draadeind doorheen kan zodat het aan de onderkant van het balhoofd gefixeerd is. Op de hoogte van de vervorming komt een afstandsstuk en daaronder twee draadstangen met het nodige spul om de framebuis te beschermen. Als ik dan moeren op de draadstangen aandraai forceer ik zo de buis weer in zijn model.
    Ik verwacht dat er wel wat van te zien zal blijven maar dat zal minimaal zijn.
    Zoiets van “als je het niet weet dan zie je het niet”
    Als ik zo ver ben maak ik er wel een paar foto’s van dan snap je waarschijnlijk beter wat ik bedoel.
    De tips zijn welkom in’t ieder geval.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

    1. Hoi, Charles (en andere die een frame op rechtheid willen controleren en richten.)Hier wat aanwijzingen voor het controleren/richten van een frame. Buiten de stevige bankschroef (die ook stevig verankerd moet zitten) heb je een frameliniaal, 1 meter vierkant stalen profiel (20 x 20 mm), 2 rechte dunne buisjes (desnoods twee spaken van ongeveer 30 cm.) die dunner zijn als 10 mm en een schuifmaat. Eventueel nog twee stevige buizen die in de zadelbuis en balhoofd passen. Het frame moet helemaal kaal zijn met alle delen eraf gehaald. Plaats het frame met de bracketlug in de bankschroef en controleer het eerst grondig of er geen soldeer verbindingen van de buizen los zitten. Als een buis deels los zit in de lug kan deze bij het richten helemaal losbreken. Hierbij kan namelijk een stuk uit de buis of lug breken. Als het frame goed is pak je het vierkante stalen profiel, houd het tegen de bracketlug en plaats beide in de bankschroef. Doe dit op zo’n manier dat de bankschroef het stalen profiel en bracket lug goed tegen elkaar drukken. Het stalen profiel moet evenwijdig lopen met de zitbuis. Nu meet je met de schuifmaat of de afstand tussen zitbuis en het stalen profiel overal gelijk is. Als dit niet het geval is haal je het stalen profiel er tussen uit en zet het frame met de bracketlug stevig in de bankschroef en je trek stevig aan de zitbuis om deze te richten (eventueel met een passende buis er in gestoken voor wat extra hefboom). Daarna plaats je het stalen profiel er weer bij en controleer je de afstanden weer. Doe het voorzichtig ! Als er een knik in de buis ontstaat is het einde verhaal ! Als de zitbuis recht is kijk je aan de voorkant langs het frame op een zodanige manier dat er een kleine lichtspleet zichtbaar is tussen de buitenbalhoofdbuis en de zitbuis. Deze lichtspleet moet gelijkmatig zijn. Als hij dat niet is moet je de buitenbalhoofdbuis richten door er een passende buis erdoor te steken en hiermee de buitenbalhoofdbuis (wat een woord) weer parallel met de zitbuis te laten lopen. Leg daarna de framelineaal langs beide zijden van de schuine onderbuis (tussen balhoofd en bracket lug) en stel de punt van de framelineaal af op de rand van de bracketlug. Als het goed is zijn beide kanten gelijk (een enkele keer kan een frame van origine asymetrisch zijn, dus controleer of de bracketlug aan beide zijden even ver uitsteekt). Als de schuine onderbuis niet recht is zal je het nodige trek en duw werk moeten toepassen om dit te corrigeren. Daarna zal je de vorige stappen weer moeten doen om alles te controleren. Als je nu de voorkant van het frame recht hebt, kan je met de achtervork beginnen. Nu kan je ook gelijk het frame afstellen op de inbouwbreedte van de achternaaf. Leg de frameliniaal op de balhoofdbuis en zitbuis en positioneer de punt bij de achtervork pat. Stel de punt van de frameliniaal af op de vorkpat. Linker en rechter zijden moeten gelijk zijn. Wanneer dit niet het geval is, aan de achtervork trekken of duwen tot beide zijden gelijk zijn. Controleer ook steeds de inbouw breedte voor de achternaaf en pas deze eventueel aan. Het frame zou nu recht moeten zijn. Nu zet je het frame rechtop op de werkbank en leg een dun buisje in de bracketlug en een in de achtervork patten. Je kijkt nu via de voorkant van het frame of deze evenwijdig lopen. Als dit niet het geval is, is de zitbuis toch niet recht, zit er een bocht/knik in een van de achtervorkbuizen of is het frame gewoon slecht gemaakt. Als laatste moet er gecontroleerd worden of de vorkpatten evenwijdig lopen. Als je geen vorkpat controleur hebt zal je of je lokale fietsenmaker lief moeten aankijken of zelf wat improviseren. Je moet dan twee dikke stukjes even lange buis hebben (4-5 cm diameter) die aan beide kanten kaarsrechte uiteinden hebben. De totale lengte van de twee buizen moet iets korter zijn als de inbouwbreedte van de achternaaf. Deze twee stukjes buis moet je dan vastzetten aan de binnenkanten van de achtervork patten. In het midden moet dan een spleet van 1 á 2 centimeter zitten. Hiervoor zal je wat moeten improviseren/fabriceren. Als alles goed is zullen de buizen precies in elkaars verlengde zitten. Als de buizen stevig aan de vorkpatten zitten kan je ze gebruiken om deze te richten. Als er afwijkingen zitten in de vorkpatten wordt je as min of meer in een bocht gedwongen, met als gevolg dat je lagers aanzienlijk korter leven. In theorie zal je frame nu helemaal recht moeten zijn. Hou er voor de rest rekening mee dat geen enkel frame perfect is, ook niet dat van je hele dure moderne racefietsje waar je je blauw voor hebt betaald. Ik hoop dat het een beetje te begrijpen is, als je vragen hebt hoor ik het wel. Ik zal eens de maten van een frame liniaal opmeten en een schets maken. Hij zit vrij simpel in elkaar en is redelijk simpel na te maken. Ik zal die tekening volgende week posten.
     Gr. Erwin

     1. Hoi Erwin,
      Bedankt voor de tips. Het is een heel verhaal maar wel duidelijk.
      Mijn bankschroef is in’t ieder geval stevig genoeg om dat soort krachttoeren uit te halen maar ik moet eerst even wat buizen rechttrekken met een stalen balk en wat draadeinden.
      Dat ga ik eerst doen en dan het frame richten zoals jij het beschreven hebt.
      Ik heb er al foto’s van gemaakt zodat er een “voor en na” te bekijken valt.
      Als ik het rechttrek maak ik ook een paar foto’s.
      Morgen eerst de sleutels van mijn nieuwe werkhok ophalen en dan alles er naar toe verhuizen.
      Daar ben ik eerst weer even mee bezig dus het zal wel weer veertien dagen duren maar ik ben ondertussen wel gelukkig met het onderkomen voor mijn hobby.
      Groetjes van mij,
      Charles Waagenaar

 5. Beste Charles,

  Zou even het transfer met wat water aanstippen, misschien dat het zichtbaarder wordt. Anders eerst fotograferen en dan met fijn staalwol de roes zachtjes afwrijven, misschien dat je het dan nog wat duidelijker krijgt. Ik neem aan dat je het toch niet van plan was te behouden, om bij de restauratie de fiets een mooie laklaag te kunnen geven.
  Het Yahoo forum is overigens niet van de vereniging zelf, maar een initiatief van een paar leden.
  Op onderdelenmarkten van o.a. de ‘Oude Fiets’ kun je nog wel eens een Durex naaf vinden. Anders is het misschien handig om een gezocht article te plaatsen op het Duitse forum altesrad.net . Durex is een Duits merk en daar algemener aanwezig. Ik meen geproduceerd in Bielefeld.
  Misschien is je trapas wel omgedraaid?
  Ja echt geweldig zo’n dikke vooras, ongelovelijk! Goed dat ze in beide wielen dikke spaken hebben toegepast. Ik heb bij een ‘gewone’ Fongers fiets nu in het voorwiel een moderne SA trommelremnaaf met naafdynamo met spaak 13 ingespaakt. Das effe een tikkie steviger.
  Aj, lastig dat je frame krom is. Kun je je bijna niet voorstellen bij zo’n stevig frame. Misschien heeft ie het wel letterlijk tegen de komst van de vrachtwagen moeten afleggen! ;-D
  Ik zou je richtframe wel stevig genoeg maken, een stuk profiel bouwstaal moet genoeg zijn. Onderschat in elk geval de krachten van je frame niet, dat buizenstaal is geen gewoon steigerpijp.
  Ik ben ook erg benieuwd naar de foto’s van het inwendige van je remnaaf. Ben ook benieuwd of je nog merkjes op je voornaaf huls en as zult vinden. Wie weet wel een jaartal in voor of achternaaf?
  I’ll stay tuned.

  Ik heb bij mijn eigen restauraties en die van andere hobbyisten vaak gezien dat nieuwe lak, chroom en nikkel vaak bobbelig is van pitjes die door oxidatie zijn uitgevreten. Ga je bij jouw lak nog vulprimer gebruiken om dit tot een minimum te beperken? Vulprimer is een soort grondverf die je vlak kunt schuren.

  Groeten uit het koude Noord-Holland,

  Yorick.

 6. Hallo Yorick en de anderen,

  ik heb twee jaar gezocht om zo’n as. het is echter geen duitse as maar een oostenrijkse. Durex ging in de jaren 50 een samenwerking aan met het vlaamse Flandria. in die hoek moet je het zoeken. wat ik in nederland aan durex assen ben tegengekomen zijn allemaal de “normale” formaat assen. Charles; ik zal de maten van het crancstel opnemen en doorgeven.

 7. Hoi Anne,
  Da’s tof van die as. Ik heb er nog twee liggen die op het oog aardig in de buurt komen dan kan ik kijken of ze in’t ieder geval de goede lengte hebben. ‘k Ben vandaag nog bij de smid geweest voor laswerk en een stalen balk. Dat kostte een tientje. Ik heb toen meteen even gevraagd wat het kost om een paar konen na te laten maken en te harden.
  “Dat gaat in de papieren lopen” was zijn reactie. Daar bedoelde hij € 100.- mee en is voor hem een onbespreekbaar bedrag voor iets dergelijks.
  Ik ben dus wel benieuwd naar jou “metaalmannetje” wat het onderdeel voor je achternaaf heeft gemaakt en of hij van die konen kan maken.
  De exemplaren die er nu inzitten daar valt nog wel mee te fietsen maar als ik ergens een paar nieuwe op de kop kan tikken zou dat wel erg leuk zijn. Dus laat maar weten of ie nog werkt en iets dergelijks kan maken.
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 8. hallo Charles,

  Bij mij ging het om een as, krom en de draad was vernield. Ik moest; of een binnenwerk laten uitboren en opnieuw tappen om een nieuwe 11 mm as te kunnen plaatsen, of de as laten afdraaien en er een nieuwe draad laten opzetten, en het orginele binnen werk gebruiken. Maar het binnen werk was zo hard dat mijn “mannetje” er niets mee kon vandaar een grotere as laten afdraaien, een nieuwe draad erop en klaar. Even over de trapperas: deze is 160 mm lang en 17 mm dik. Ik heb het bij de restauratie niet uitelkaar gehaald omdat het nog goed was en wat goed is moet maar zo blijven.
  Ik heb nog een koon over, die heb ik bij een bromfiets handelaar vandaan. moeren en dergelijke kan je, als je de juiste maten weet, bij iedere goede ijzerboer bestellen. Een tip voor iedereen die iets met 26 inch banden heeft: in de paardesport werden deze wielen en banden veel gebruikt voor de wagens. Nu veranderd dat heel snel, qua wiel en band maten. Maar dan weet je waar je kan zoeken…
  Af en toe moet je buiten de bekende omgeving kijken en dan wil je nog wel eens iets op de kop tikken..
  Groetjes van Anne de Jager

 9. Hoi Anne,
  Bedankt voor je antwoord en ik meen te begrijpen dat het moeilijk wordt als het erg hard is .
  Dat is wat mensen in mijn omgeving die er verstand van hebben ook zeggen.
  Wat er overblijft als het echt op is bij bijvoorbeeld en trapas, is nieuw na laten maken.
  Er is hier een metaalbewerkingsbedrijf waar dat geen enkel probleem voor is. Zij gebruiken de juiste materialen, een zeer harde staal legering en ze weten hoe ze dat moeten harden.
  Dus die maken het misschien nog wel beter dan ze dat vroeger deden i.v.m. nieuwe technieken en betere materialen.
  Maarrrrrr……. daar hangt een prijskaartje aan.
  Voor twee konen wordt dat € 150.-
  Als het er meer worden, bijvoorbeeld twintig dan blijft het hangen bij € 50.- per stel.
  Dat is zonder as dus die moet hergebruikt worden.
  Als het nu zo is dat er mensen zijn die dat ook willen en het geld er voor over hebben én om hun fiets te demonteren (welbekende problemen met kranckspieën) dan zouden we er misschien een partijtje kunnen laten maken.
  Ik ben benieuwd of daar positief op gereageerd gaat worden.
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *