Gazelle transport

Transportfietsnet

Ik wil mijn gazelle gegevens bij jullie graag plaatsen.
Mijn gazelle transport fiets heb ik een keer van mijn buurman(die bakker was geweest) gekocht, misschien wel 20/25 jaar geleden. En toen gelijk gesloopt en geschuurd en gespoten, maar niet goed gelukt.weer geschuurd toen laten poederspuiten maar ook niet goed gelukt.
Naar een aantal jaren weer opgepakt en weer geprobeerd te spuiten toen met de spuitbus en aardig gelukt!
toen in elkaar gezet, het is goed gelukt iegelijk te mooi geworden.
Het frame nummer is 244783 bouwjaar +/- 1920
Wat onderdelen laten verchromen.
Nieuwe banden/spaken/pedalen.
Gazelle stickers opgeplakt.
Verlichting opgezet niet orgineel wel gepolijst (koper kleur).

De groetjes Cor

6 gedachten aan “Gazelle transport”

 1. Is er nog iets bekend over deze fiets?
  Als het framenummer klopt zou het bouwjaar 1926 zijn. Dan is het een van de oudere transportfietsen.

 2. En dan zou het de oudst bekende Gazelle transportfiets zijn. Maar is het wel een Gazelle? De voordrager klopt voor het model uit 1926. Maar verder zie ik weinig terug. Het crankstel is anders, de spatborden en spatbordstangen zijn anders (zouden enkele, brede exemplaren moeten zijn i.p.v. dunne dubbele), ik mis de vernikkelde voorvork kroon. Ik zie vrij vaak dat fietsen verkeerd worden geidentificeerd, en dan klopt de datering op framenummer niet. Ik sluit niet uit dat het een sterk verbouwde Gazelle zou kunnen zijn, maar voor ik hem in de lijst van transportfietsen van voor 1930 opneem, zou daar wat meer bevestiging voor nodig zijn.

   1. Ook het stuur klopt niet. Bij de bovenstaande fiets kruisen de vertikale en horizontale stang, terwijl bij de Gazelle uit 1926 de horizontale stang voor de vertikale stang ligt. Daarmee ben ik bang dat het helaas een foutieve identificatie betreft.

    Er is er wel eentje die uit 1927 lijkt te komen. Dat is de fiets die hier beschreven is:
    http://www.transportfiets.net/de-oudste-nederlandse-transportfiets/#comment-286496
    Ik heb helaas geen contact kunnen maken met Marc om photos van de fiets te kunnen bemachtigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.