Spam op deze site

Spam. Ook deze site gaat gebukt onder deze plaag. Geheel automatisch posten robots uit schimmige landen dit forum vol met advertenties over alles behalve transportfietsen. De teller staat inmiddels op bijna 60.000 spam-reacties. Zie ook de grafiek van het afgelopen jaar, met de spam per maand. April was een ’topmaand’, met 7.039 spam-reacties.

De tweede grafiek toont het aantal legitieme reacties in dezelfde periode.

De meeste spam wordt door een speciaal algoritme gedetecteerd en komt in de wachtrij. Het kan namelijk gebeuren dat legitieme reacties ook worden geblokkeerd, omdat het algoritme goed, maar niet feilloos werkt. Het idee was dat de wachtrij wordt doorgelezen, om deze alsnog goed te keuren. Dit blijkt helaas een onmogelijkheid, gezien de beperkte tijd en het stuwmeer aan spam.

Daarom, als je reactie niet onmiddellijk verschijnt, graag contact opnemen zodat actie ondernomen kan worden. De kans is anders groot dat je reactie nooit verschijnt.

De beste wensen,
Bas

10 gedachten aan “Spam op deze site”

  1. Hoe zit het met de bezoekers aantallen van deze site ? .
    Weet wel dat er omstreeks kerst tot na 1 januari een diepte punt is .
    HHHHMMM da,s wel jammer .

    1. In december waren er 7.393 bezoekers die samen 48.968 pagina’s hebben bekeken. In andere maanden is dat inderdaad iets meer.

  2. De dagen zijn al weer langer aan het worden en nu het nieuwe jaar ook nog een feit is kan ik aan niets anders meer denken dan aan de volgende Grootte Transportfietstoer.
    Mei? Juni? Zaterdag? Zondag?
    Laat je licht er maar over schijnen.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

    1. Hoi Charles

      aanstaande zaterdag de 7de organiseert De Oude Fiets een Nieuwjaars bijeenkomst voor de leden ,mischien af te sluiten met een tourtocht langs de Waal aangezien jij ook lid bent en je je vandaag nog op kunt geven is dat mischien een mooi begin van dit jaar om de nodige calorieen van de feestdagen er weer af te fietsen ,iets wat goed lukt op een Transport rijwiel .

  3. Hoi Marcel,
    Er is al een mailtje naar Otto gegaan dat wij ook komen.
    Vlak bij Beuningen dus wij komen op de fiets. Ik op mijn Juncker dan kan Peter Langemeijer er misschien ook nog iets over zeggen.
    De Ooijpolder is mooi fietsgebied waar wij vaak komen. Ik ben benieuwd wat de gids ons nog kan laten zien.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

  4. Los van bovenstaand onderwerp, maar ik kreeg van Maurice de vraag of anderen deze melding weleens zagen bij het openen van deze site.
    Herkent iemand deze melding?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *