30 gedachten aan “Transportfiets van Bykibike”

  1. Beste medeliefhebbers,

    Wellicht ben ik de enige, maar ik vindt het erg jammer dat er geregeld gewone fietsen (al dan niet van een zeer discutabele kwaliteit) op de site worden geplaatst omdat ze toevallig een gammel voordragertje hebben.
    Dit heeft in mijn opinie weinig met transportfietsen te maken…

    Gr Isa

  2. Ik had dit artikel niet willen missen. Met name de links waar Erwin mee aankomt zijn hilarisch toch?

    Een paar citaten:
    Het “afmonteren” kost geen 30 minuten, wij zijn er maar liefst 6 uur mee bezig geweest. Het is erg lastig om, zonder handleiding, een fiets in elkaar te zetten. … Na 6 uur monteren deed de fiets het overigens nog steeds niet. Uiteindelijk de fiets naar de fietsenmaker gebracht, ik werd daar enigszins uitgelachen om de schamele fiets. De fietsenmaker heeft er 1,5 uur aan geknutseld en gaf aan dat ik alleen weer zou kunnen fietsen als ik een andere fiets zou kopen.

    Hij rijdt (na veel werk er aan) inmiddels redelijk (voldoende), maar ik ben toe aan het voor de 6e keer plakken van een band, de 3e binnenband en u moet weten dat dit niet mijn hobby is… Eerdere mails naar de fabrikant met vragen / klachten gaven een antwoord van de heer B. Bouma in de trant van “goh, nog nooit gehoord” en “retourneren kan niet meer, omdat hij niet meer origineel verpakt is”??!?!

    De achterrem van een van de fietsen loopt vast na stevig remmen.

    Gisteren is bij een van de fietsen de trapper afgebroken onder het fietsen.

    ……

  3. Als naieve koper van dit product kan je ‘savonds ook nog bekeuringen krijgen als je een pietluttige agent treft. De wettelijk verplichte reflectie op de pedalen, wielen en achterkant ontbreekt ook. Die (chinese ?) reflectortjes in het wiel en op het achterbord hebben geen NL keurmerk en worden dus niet erkend.
    Gr. Erwin

  4. Ik ben blij dat ik dit allemaal heb gelezen, vooral de links want ik stond op het punt deze fiets te kopen als cadeau voor mijn vriend.
    Ik had mijn gegevens al ingevoerd en mijn pas al in de e-dentifier gestopt toen ik toch eerst wat recensies wilde lezen over deze fiets, gelukkig want dit zou absoluut een grote miskoop zijn geweest!

    Gr Eline

  5. Ik ben ook erg blij met deze info. Was op zoek naar een fiets en zag deze. Ik weet nu dat ik hem dus niet hoef te kopen. Bedankt !Rot voor die mensen die er een hebben aangeschaft.

  6. Volgens mij zijn veel negatieve berichten al vrij oud, vooral als ik op het radar form kijk. Waarschijnlijk hebben ze iets gedaan met deze klachten en de fiets inmiddels verbeterd.

    Ik heb ook net een Byki Bike gekocht en hij bevalt mij prima. Hij ziet er erg leuk uit en hij is zeker niet duur.

    Ik vindt het een echte aanrader.

  7. dit is een tekst uit de garantievoorwaarden:

    “Wij nemen geen klachten van overige gebreken in behandeling die later dan 24 uur na het ontvangen van uw bestelling worden gemeld.”

    een bedrijf met zulke voorwaarden zou ik geen zaken mee doen…

    1. volgens mij valt het wel mee want doordat ik er niet eerder aan toe kwam heb ik de fiets pas een week later in elkaar gezet. ik ben helemaal niet handig en bij het monteren van de lampjes heb ik een klemmetje gebroken. om te proberen toch maar even een mailtje gestuurd en ze hebben netjes een nieuw klemmetje toe gestuurd.

          1. Wat grappig Nienke, je kunt ook kamergenoot zijn.
            Zelf dacht ik dat jullie misschien van Kykibike zouden zijn.
            Maar Kamer wonen met Peter lijkt me minder erg.

  8. kwam via de marktplaats-spam weer eens bij Biki bike. En wat bevat die website een zelfspot…

    – de bovenstaande foto met fiets in boom
    (Byki Bike: lichtgewicht frame)
    – de fiets die stuurloos raakte en na een slip tegen een boom is beland
    (Byki Bike: verrassend, met terugtraprem!)
    – je ziet een fiets met lege banden
    (Byki Bike: mogelijk met extra brede banden)
    – je ziet de spaak-reflectoren
    (Byki Bike: nu met passieve verlichting)
    – foto van sloot
    (Byki Bike: waterdicht tot 10 meter)

    ————– geeft te denken!
    bestaat deze fiets echt of is het een kunstproject????

  9. Ik zal nooit meer blind een fiets kopen die er leuk uitziet zonder de beoordelingen te bekijken. Ik zal nooit meer blind een fiets kopen die er leuk uitziet zonder de beoordelingen te bekijken. Ik zal nooit meer blind een fiets kopen die er leuk uitziet zonder de beoordelingen te bekijken. Ik zal nooit meer blind een fiets kopen die er leuk uitziet zonder de beoordelingen te bekijken.
    Wat zonde van het geld.

  10. tja; wie bijna niets uit wil geven krijgt er ook bijna niets voor terug . voor 110 euro incl. bezorging kun je ook ECHT niets verwachten natuurlijk

  11. de kwaliteit van de fiets nog tot daarentoe
    stuur je de fiets retour (zonder uberhaupt het pakket te hebben geopend) nemen ze je fiets niet aan en laten hem eeuwig bij het postkantoor staan. Lang leve track&trace, dan weet je iig iets

    Klantenservice is waardeloos !!! Nergens een naam of telelfoonnummer bekend. Ze laten je gewoon stikken terwijl ze wel lekker je geld hebben

    Kan alleen maar met klem benadrukken KOOP HIER NIETS !

  12. The quality of this product is TERRIBLE and the service, EVEN WORSE! I have requested a full refund of my money over a month ago and they wont event reply back to my emails, I agree with Doeterniettoe: BUY NOTHING HERE! if anyone here has a direct phone line to them, please post as I have been trying to reach them with no luck for some time..
    Cheers,

  13. Ik lees hier dat de meeste mensen toch nog wel iets geleverd hebben gekregen.
    Heb namelijk na betalen,niks ontvangen.
    Daarna de bestelling geannuleerd en mijn geld terug gevraagd.
    Na enkele mailtjes daarna nooit niks meer van hun vernomen.
    Geen fiets,maar ook geen geld.

    1. VERTROUW NOOIT IETS VAN MARKTPLAATS!

      Ik adviseer aangifte te doen.

      Het is wel tekenend voor het blinde vertrouwen dan met name Nederlanders hebben in bedrijven die ze nog nooit met eigen ogen gezien hebben.
      Gelukkig was het ‘maar’ € 100.

    1. het blijft me verbazen dat er mensen bestaan die verwachten voor 100 euro een goede nieuwe fiets te kunnen kopen ; voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten misschien ? als je zo naief bent kun je je beter de moeite sparen om daarna zielig te gaan zitten doen omdat de kwaliteit tegenvalt , sorry hoor maar je kunt toch zelf begrijpen dat dat niet kan ? de oud ijzerprijs is bijna al hoger ! mvr grt

  14. De kleren van de keizer.

    Een strak gestroomlijnde aluminium stadsfiets zonder overbodige accessoires, waardoor de fiets superlicht is. Bijzonder in zijn eenvoud.

    http://www.hema.nl/winkel/fiets/fietsen/damesfietsen/aluminium-dames-citybike-(41121770)

    Hier moet je al € 350.- voor betalen.
    Vooral dat ‘zonder overbodige accessoires’ moet ik om lachen. Bij andere fietsen maken ze reclame omdat er allerlei overbodige troep aanhangt waardoor zo’n fiets op een kerstboom gaat lijken en hier doen ze juist het omgekeerde. ’t Is maar wat voor doelgroep je op het oog hebt.
    Net als bij Bikibike zit er niets te veel op.

    Ik vermoed dat er met het consumentengedrag wat op dit moment te doen gebruikelijk is, absoluut géén onderhoud plegen en ook niet laten doen want dat is ‘niet cool’, de fiets het ongeveer een jaar of drie volhoudt voordat ie bij het oud ijzer terecht komt. Dat is net iets meer als € 100.- per jaar maar altijd nog beter dan € 99.- voor helemaal niets behalve een illusie.

    Consumentengedrag over het hele brede gebied van aangeboden artikelen heeft wel iets weg van gokken. Je weet bijna zeker dat je geen waar voor je geld krijgt. Als je meespeelt met de staatsloterij dan ben je per jaar ongeveer € 180.- kwijt. Als het een beetje wil krijg je daar € 80.- voor terug. Je bent dus € 100.- kwijt voor de droom, de illusie dat je er misschien nog wel een keer beter van wordt.
    Als je zo’n flutfiets koopt dan weet je onbewust dat je het goed doet omdat het dan zeker is dat je binnen notime weer wat anders, een andere illusie aan kunt schaffen zodat je in de droom kunt blijven hangen.
    In de volksmond heet dat een verslaving. Het woord ‘vicieuze cirkel’ is voor gevorderden. Mensen die de confrontatie met zichzelf aan zijn gegaan en durven toe te geven dat ze irreëel bezig zijn.
    Het is dus geen kwestie van dom zijn maar van persoonlijke ontwikkeling en daar heeft iedereen recht op.
    Van je fouten kun je leren.
    Kunnen suggereert dat dat jammer genoeg niet altijd het geval is.
    Sommigen blijven heel lang hopen of gokken en dat betekend blijven kopen. Het maakt niet uit als je jezelf maar voor de gek kunt blijven houden want het is nogal pijnlijk is om de waarheid onder ogen te zien.
    En daar wordt door de aanbieders van van alles wat wij eigenlijk helemaal niet nodig hebben, en toch ook weer wel om van te kunnen leren, heerlijk gebruik gemaakt.

    Door het systeem wat wij met zijn allen tolereren zijn wij makke schapen geworden.
    We hebben afgeleerd om voor onszelf te denken en daarnaar te handelen op zo’n manier dat we er werkelijk beter van worden.
    Je kunt ook zeggen dat we het afgeleerd zijn en dat impliceert weer dat we het ook weer aan kunnen leren en roept dan de vraag op waarom de overheid, die het ons afgeleerd heeft, dat niet stimuleert.
    Veel succes :-o)

    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *