9 gedachten aan “Germaan uit de site-bovenkant op marktplaats”

 1. Hoi Pieter,
  Mooie doortrapper! Ik heb hem al een keer gezien toen ik bij je was en kan zeggen dat écht een mooi ding is.
  Mooi hoe dat stuur omhoog komt bij dit model.
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. Hoi Pieter en Charles,
   Ik hoorde van de verkoper dat hij inmiddels al een bod van 400 euro had gehad en dat hij dat nog niet genoeg vond. Voor mij was de fiets niet binnen mijn budget, dus moest het helaas voorbij laten gaan.
   Groetjes wessel

 2. Hoi Wessel,
  Ik ben een keer bij Pieter geweest en heb de fiets kunnen bekijken.
  Als de fiets van mij was zou ik er nog een kettingscherm en een dynamo opzetten.
  Dan ging ie de deur niet uit voor minder dan € 1000.-
  Het is niet om prijzen op te drijven maar als ik een fiets restaureer en alles bij elkaar optel zoals onderdelen, lak, aanschaf, afschrijving gereedschap en reis- en verzendkosten kom ik op gemiddeld € 450.-
  En dan heb ik nog niets laten vernikkelen of verchromen of de uren gerekend.
  Qua onderdelen (NOS) heb ik het niet alleen maar over koplampen, pedaalrubbers en kostbare restauraties van zadels maar ook over alles wat er niet te zien is zoals cups en konen van de draaiende delen
  Dan is zo’n fiets als hierboven gezien het populaire model, de zeldzaamheid en de staat waar ie in verkeerd goedkoop. Niet duur dus.
  Er zijn veel liefhebbers die daar geen budget voor hebben en dan moet je het zelf doen.
  Wat ik binnen dat kader erg leuk vind is dat er binnen de groep van liefhebbers allerlei talenten en vaardigheden rondfietsen. Met sommige heb ik daar zo’n verstandhouding mee opgebouwd dat het mogelijk is om “met gesloten beurzen” zaken te doen. Ik een frame, jij twee wielen, Jij een zadel ik een koplamp en een dynamo.
  Dan moet je natuurlijk wel bereid zijn om je knip open te trekken als je eens iets leuks ziet liggen ook al heb je het niet nodig. Enige verzamelwoede is dan wel handig.
  Om die reden ben ik dan ook aan de gang gegaan om een ruilbeurs voor transportfietsen en onderdelen daarvan te organiseren.
  De datum en plek staat al vast op 6 oktober in de Hall of Fame in Tilburg maar de rest moet nog aan gewerkt worden.
  Om de pijn van het wachten enigszins te verzachten is er door Antieke Fietsen op 25 maart een verzamelbeurs georganiseerd in Berlicum.
  Manege de Schutskooi
  Laar 6
  5258TJ Berlicum (Noord-Brabant)
  Gratis parkeren, horeca aanwezig.
  Informatie: 06-12228671
  http://www.antiekefietsen.nl/
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 3. Beste Charles,

  Ik denk nu ook wel dat het bedrag voor de fiets het waard is, alleen tijdens mijn zoektocht naar een fiets was dat nog niet het geval.
  Ik denk ook zeker te gaan rondsnuffelen tijdens de verzamelbeurs in Berlicum aangezien ik denk dat de naven en spaken die momenteel op mijn fiets zitten niet berekend zijn op een eventuele zware vracht.
  Aangezien ik nog niet zo heel lang bekend met het wereldje zal dit wel niet met gesloten beurs gaan, maar dat maakt niet zo veel uit. Ik doe mede wel kennis op dankzij alle ervaringen, raad en specialistische kennis die op deze site is te vinden. De goede adressen voor onderdelen zijn lastig te vinden, maar ik doe mijn best.
  In ieder geval ook bedankt voor jouw advies en antwoorden op mijn vragen.

  Groet,

  Wessel Jurriens

 4. @Charles, dit is de derde Germaan die ik ken van dit type (die uit Indonesië niet meegeteld).

  Ik ben eigenlijk nog benieuwd naar jouw Germaan ‘Vink plus Hond’. Heb je er al een paar foto’s van gemaakt?

 5. Ik heb er vandaag, vijf jaar later, weer een gekocht. Weliswaar niet met zo’n gebogen bovenbuis maar wel helemaal onverkloot. Volledig compleet en origineel en met zo’n zelfde grappig opgebogen stuurbocht. Maandag gaan we hem ophalen en dan zal ik wat foto’s maken en opsturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *