26 gedachten over “12 november: Ruilbeurs Vianen”

 1. Gaan we elkaar daar allemaal weer tegenkomen?
  Lijkt me leuk!
  En dan ook maar allemaal op de transportfiets komen.
  Allemaal een goeie dynamo meenemen dan gaan er misschien lampjes branden.
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 2. AAN: oudefietsen@yahoogroups.com

  Bericht gemarkeerd

  Woensdag 19 oktober 19:59 2011

  Tekst van het bericht

  Hallo allen,

  zit een beetje te surfen en kom op de site van transportfietsnet de vooraankondiging voor Vianen tegen. Met een doorschakellink naar de oude fiets agenda. Krijgen we nu straks een stormloop van koopjesjagers die geen lid zijn van de vereniging. Of ben ik nu een azijnzeiker.
  Vind het in ieder geval wonderlijk dat een club bijeenkomst waar er weinig van zijn, haar karakter kan gaan verliezen.

  Bovenstaande tekst kom ik tegen in de Yahoogroep waar ik ook lid van ben.
  Graag distantieer ik me van deze uitlatingen.

  Frits

  1. Hoi Frits,
   Ik weet niet zeker of ik het wel helemaal goed begrijp.
   Zit er in de Yahoogroep iemand die bang is dat de sfeer van de ruilbeurs in Vianen verpest gaat worden door de liefhebbers van transportfietsen die elkaar kennen van deze site? Die moet zijn oren maar eens gewassen worden.
   Ik heb in Tilburg op 15 oktober met Sjoerd en Maarten een goed gesprek gehad over het verschil in de beurs in Tilburg en die in Vianen. Daar was het een “try out” voor en al pratend kwamen we te spreken over het verschil tussen de Vereniging de Oude Fiets en de opkomende groep transportfietsliefhebbers die zich verzameld rond deze site.
   We waren al een eind op weg om duidelijk te maken dat we er voor moesten waken de transportfietsenonderdelenbeurs niet het zelfde karakter zou krijgen omdat we wel begrepen dat er iets toegevoegd moest worden aan het ruilbeurzen bestand op zo’n manier dat we elkaar niet in de weg gaan zitten.
   Dat was al gebeurt omdat er op de zelfde datum een toer was georganiseerd die is verzet naar volgend voorjaar.
   Dat wil zeggen dat we zelf ook al op de gedachte waren gekomen dat dingen moeten blijven wat ze zijn en de samenwerking gebaseerd moet worden op goede en sympathieke communicatie.
   Gezien het feit dat veel mensen die we op deze site tegenkomen lid zijn van Vereniging de Oude Fiets dacht ik niet dat we iets zullen verstoren in de zin dat we een “stormloop van koopjesjagers” gaan ontketenen.
   Ik houd het er dan ook maar op dat het geschreven is door iemand die veel om de jaarlijkse beurs in Vianen geeft en het erg jammer zou vinden als er iets aan het sympathieke karakter er van zou veranderen.
   Dat vind ik een goed streven en zal er aan meewerken om dat niet te verstoren.
   Het is een opkomende groep die zijn voorkeur voor antieke en curiose transportfietsen laat blijken. Een andere doelgroep, een andere generatie.
   Voor liefhebbers van oude fietsen in het algemeen moet dit toch een hartverwarmende gedachte zijn.
   Laten we maar eens kijken wat we met elkaar kunnen in plaats van elkaar te schrikken.
   Groetjes van mij,
   Charles Waagenaar

   1. Beste luitjes,

    Een goed kenmerk van mensen die een gemeenschappelijke liefhebberij hebben is, dat ze elkaar daarin ondersteunen, stimuleren en er net z’n allen blij van worden. Ik snap dus ook niet precies wat hier lijkt te gebeuren en hoop dat ik een beetje kogellagervet in m’n ogen heb of zo.
    Laten we het leuk houden, hoe meer interesse voor onze prachtige Nederlandse specialiteit: Het werk-rijwiel, hoe beter en als er kennelijk hier en daar iemand zit met ideëen omtrent (vrees voor) concurrentie, ik zou zeggen: ga nou gauw fietsen!

    Groetjes van
    Wim

 3. Dag Charles en anderen,

  Inderdaad is een stimulerende samenwerking tussen verwante liefhebbers van wat dan ook, noodzaak en gelukkig zag de schrijver het een beetje zwart in en laat dat zelfs even weten, hulde daarvoor.
  En de karakters blijven zeker bewaard hoop ik, en zeker is den fiets een Nederlandsch product dat we in ere moeten houden, en dat is het mooiste door een goede samenwerking en verstandhouding, dus op naar den toekomst.

  Met vriendelijke groet Herman

 4. En dan te bedenken dat veel Transport Rijwiel Liefhebbers actief op deze site ook lid zijn van vereniging De Oude Fiets { ik ook } .

  1. Komt nog bij dat het de opzet van Bas was een Transport Rijwiel Site te maken omdat over Transport fietsen weinig { heel weinig } info en dokumentatie te vinden was ook bij Vereniging De Oude Fiets DEZE SITE is een hele waarde volle gespecialiseerde aanvulling op het gebied van oude rijwielen en toegankelijk voor iedereen .

   Bas deze site is heel geslaagd Bedankt !

 5. geweldig ! wat een gastvrij gebaar aan alle ,, koopjesjagers die geen lid zijn van de vereniging ,, [en die dat na dit bericht waarschijnlijk ook niet [meer] willen worden ] misschien ontbreekt het in het oude klooster in vianen wel aan de brabantse gastvrijheid of vinden ze het daar gezelliger om met de armen strak rondom de eigen onderdelen te gaan zitten ? tip aan het eind van een reactie afsluiten met een groet klink ook gelijk een stuk vriendelijker met vriendelijke groet richard

 6. Hallo Richard,

  het spijt mij , dat je de indruk hebt dat de vereniging de oude fiets mijn persoonlijke mening deelt. HET WAS MIJN BERICHT EN ALLEEN VAN MIJ!! En over gastvrijheid is er niets te klagen bij de Oude Fiets, heb zelden zo’n leuke club meegemaakt. Weet niet wat er anders nog geschreven kan worden maar je mag het alleen mij aan rekenen en niemand anders.

  Met de allervriendelijkste groeten,

  Martin

 7. beste martin heet je nou martin of frits ? ik vind het wat verwarrend worden ; als je spreekt over gaan WE nu straks een stormloop … enz . is dat meervorm toch ? als het een bericht van jou alleen is,spreek dan niet in de we vorm met vriendelijke groet richard

 8. Heren,

  Er was een misverstand, dat inmiddels uit de weg is geruimd. Ik zal hierboven toevoegen dat de beurs toegankelijk is voor iedereen, dan kan de vereniging De Oude Fiets misschien nieuwe leden werven.
  Komen die mooie ouderwetse nieuwe (transport)zadels ook naar de beurs? Dan kunnen DOF-leden zich daar ook aan vergapen.
  Iedereen blij toch?

  Wel een leuk idee om allemaal op transportfiets te komen…

  Groet,
  Bas

  1. beste bas dat klinkt tenminste positief en uitnodigend bas , in brabant zeggen we ; het is beter vliegen vangen met stroop als met AZIJN[zeikers] met vriendelijke groet richard

 9. Hoi lieve mensen,
  We zijn er inmiddels wel achter dat het de bedoeling is dat we één groep liefhebbers zijn die allemaal met véél plezier naar Vianen of waar dan ook gaan als we over oude fietsen kunnen kletsen. Fietsen, kletsen, ruilen, koffie drinken, wielen spaken of sleutelen aan achernaven. Er achter komen wat je het beste voor lak kan gebruiken (of juist helemaal niet!) of wat dan ook, we zien elkaar in Vianen.
  Ik ben overigens ook lid van Vereniging de Oude Fiets en blijf dat ook.
  Het is overigens helemaal niet erg dat er een keer een misverstandje is ontstaan omdat het daardoor meteen heel duidelijk is geworden dat we met de neuzen de zelfde kant op staan.
  En ik hoop dat Marcel weer van die prachtige zadels ten toon gaat stellen. Daar vergaap ik me ook iedere keer aan.
  Ik ga ook op de fiets komen maar dan wel van het station naar de beurs en niet van uit Nijmegen. Lijkt me toch weer een beetje te veel van het goede op één dag. Het lijkt me leuk als er wat meer mensen op transportfietsen komen omdat het van mij best duidelijk mag worden dat er niet alleen oude fietsen in het museum staan maar dat ze ook nog volop gebruikt worden. Er zijn volgens mij veel mensen die denken dat de meeste antieke fietsen niet of nauwlijks gebruikt worden. Ik ben er niet zeker van of dat wel zo is maar het lijkt me leuk om daar duidelijk over te zijn. Mijn fietsen knap ik op om mee te fietsen. Als dat ook daadwerkelijk gebeurt, na een reparatie of restauratie voor iemand anders is dat mijn mooiste beloning.
  Van mij ook de allervriendelijkste groeten aan alle fietsvrienden.
  Charles Waagenaar

 10. Beste mensen,

  Het lijkt mij het beste om nu de strijdbijl te begraven en over te gaan tot het rijdend houden van ons erfgoed op wielen. Als ik het goed heb is het gemeenschappelijk doel het verzamelen en onderhouden van een stukje historie. De één wil dit zonder concessies origineel houden, de ander kiest ervoor zijn fiets compleet te restaureren en de ander gebruikt weer nieuwere onderdelen. We kunnen daarbij wel eens wat kritiek op elkaar hebben, maar dat mag. Het gaat er vooral om dat we plezier in onze hobby beleven en kennis aan elkaar door kunnen geven. Daarom ook leuk dat ik zag dat op de transportfietsruilbeurs een workshop spaken was. Ik hoop ook zeker dat er steeds meer jonge mensen zijn die zich in de hobby interesseren, zodat de fietsen er straks niet werkeloos bij staan. Het is mijn inziens ook belangrijk dat we zo veel mogelijk oud foldermateriaal, reparatiehandleidingen etc. digitaal kunnen uitwisselen.
  Wat voor nieuwe initiatieven er dan ook zijn om een stukje van de fietsgeschiedenis levend te houden, ze dragen allen hun stukje bij. Vaak zie ik dat van de fietsmerken die het meest in de belangstelling staan, de meeste fietsen van overblijven. Wat weer jammer is van bepaalde minder bekende of minder populaire merken/fietstypen. Er is al te veel weggegooid vind ik. Alle beetjes helpen, keep them rolling!

  Mvg, Yorick.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *