Pompoenen

Hoi Bas.
Wie veel pompoenen heeft heeft veel vrienden. Ik heb er één zelf gehouden en de rest vandaag op de fiets afgeleverd bij de liefhebbers. Bij elkaar een gewicht van 43 kilo. Niet echt spectaculair, maar toch. Stop dat maar eens in je fietstas.
Groeten,
Roeland.

13 gedachten aan “Pompoenen”

  1. Hoi Roeland,
    Niet alleen mooie pompoenen maar ook een mooie standaard! Het was me nog niet eerder opgevallen maar is dat iets wat ooit geproduceerd is of “home made”?
    Is het na te maken? Of te koop? Al eerder artikeltjes over geschreven?
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

    1. Hoi Charles.
      Die standaard zat op de fiets toen ik ‘m kocht. Het is volgens mij een modern ding en ik gebruik hem eigenlijk nooit omdat de fiets dan bij de minste of geringste windvlaag omdondert. Zolang het voorwiel recht staat is er niets aan de hand maar zodra dat in beweging komt is het gebeurd. De standaard is volgens mij gewoon te koop maar ik vind het geen aanrader voor gebruik op een transportfiets.
      Groeten,
      Roeland.

      1. Hoi Roeland,
        Er zijn wel vaker dingen geschreven over een standaard voor een transportfiets. Die zijn overwegend negatief. Alleen de zeer zware en brede standaard die aan het voorwiel of aan de drager hangt en vastzit met een klem aan de onderkant van het voorspatbord voldoet.
        Maar die is weer zo lomp en zwaar dat ik daar ook niet echt enthousiast over wordt.
        Gewoon tegen de muur aan blijven zetten lijkt me nog steeds de enige manier om een transportfiets te stallen.
        Groetjes van mij,
        Charles Waagenaar

        1. Dat is ook precies wat ik met mijn fiets doe. Ik zet hem vrijwel nooit op de standaard. Soms is dat ding handig als ik mijn fietske ga kuisen. Maar dat is dan ook de enig nuttige toepassing.
          Groeten,
          Roeland.

  2. Het is een universele standaard ik meen van Steka de eerste versies konden alleen vastgezet worden met de moeren van de achteras tegenwoordige versie word ook vastgezet met de bout en moer van de remhevel .

    1. Dat is inderdaad de Steco-Stavast. Ik gebruik hem zelf al ongeveer 15 jaar op mijn stadsfiets. Voor een stadsfiets is het een prima (wel dure) standaard, maar voor een echte transportfiets is hij inderdaad niet zo geschikt. Deze zal vrij snel omlazeren. Om een of andere reden staat hij niet op de site van Steco, maar hij is gewoon in de handel verkrijgbaar.
      Gr. Erwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *