5 gedachten aan “Uit het dagboek van Roeland”

  1. Hoi Roeland,
    Ik heb vandaag gekookt voor 25 mensen. De groente, veel pompoenen en courgettes kwamen uit drie verschillende moestuinen en zijn met de mijn transportfeits vervoerd. Heerlijk gegeten en toen we naar huis gingen moest mijn vriendin voorop. Ik ga hier natuurlijk niet vermelden wat ze weegt maar wel dat mijn fiets er geen enkel probleem van maakte en ik nog veel minder.
    Mooi stuur heb je trouwens. Is dat verchroomd of vernikkeld?
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

  2. Hoi Charles.

    Het stuur is verchroomd, voor zover mijn kennis van dit soort zaken reikt. Tijdens het rooien van de vroege aardappelen heb ik twee keer met een volle krat, èn een volle jute zak, de aardappelen naar huis gereden. Dat was bij elkaar zo’n 60 kilo. De fiets gaf geen krimp maar ik moest wel even wennen aan het gewicht. En als je daar eenmaal aan gewend bent fiets je gewoon verder als altijd. In totaal kwam er 106 kilo vroege aardappels (Frieslanders) van mijn tuin af en nog eens 97 kilo late oogst (Eba’s). Daar zullen we ons dit jaar doorheen moeten zien te eten. Met alle kolen, prei, peen, komkommer, tomaat, pompoen, etc. etc. heb ik waarschijnlijk, in totaal, zo’n slordige 300 kilo op de fiets vervoerd.

    Als ik overschot had heb ik groente uitgedeeld aan vrienden en kennissen en dan reed ik met de transportfiets, met een krat vol ‘handel’ naar de stad. Dat gaf me het idee dat ik in een andere tijd aan het fietsen was.

    Groeten,
    Roeland.

    1. Hoi Roeland,
      Fantastische tijden worden zo herleefd.
      Ik denk wel eens dat mensen die toen zou leefden zich niet realiseerden hoe rijk ze eigenlijk waren.
      In Tilburg zijn we bezig met een vegetarisch eetinitiatief. Ik coordineer het eten daar. http://vooruitkijkengodelieveengbersen.blogspot.com/2011/09/vegetarisch-eetinitiatief-ons-diner-bij.html
      Er wordt dan aandacht besteed aan allerlei thema’s zoals bijvoorbeeld kletsen over het nut van transportfietsen als je een moestuin hebt.
      De volgende keer zal ik jou eens ter spraken brengen.
      Is weer een hart onder hun riem.
      Groetjes van mij,
      Charles Waagenaar

  3. Hoi Charles.
    Dank voor de mooie overpeinzing. Het klopt inderdaad dat je met een moestuin en een transportfiets in contact komt met het echte leven. De menselijke maat keert terug. Als je daar oog voor hebt komt de rijkdom vanzelf. Je bent dan domweg gelukkig met een oude fiets en een tuin vol bijzonder smakelijke groente waar je met gemak het hele jaar rond van kan eten.
    Groeten,
    Roeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *